Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da kafasına ok saplanan “Havuç” isimli geyiği kurtarmak için dayanışma kampanyası başladı

Kanada’nın Ontario eyaletinde kafasına bir ok saplı olarak bulunan “Carrot” (Havuç) isimli geyiğin görsellerini paylaşan yaban hayatı fotoğrafçısı Lee-Anne Carver, yaratılan farkındalık sayesinde Havuç’un kurtulabileceğini umuyor. Havuç’u isimlendiren Carver, “Bunu görmek çok zordu. Yıllardır hayvanların fotoğrafını çekiyorum ve Havuç kesinlikle özel bir hayvan. Daha önce tanıştığım hiçbir geyiğe benzemiyor” dedi.

Küçük yaşta yetim kalan Havuç, üç yıldır Carver ve eşini evlerinde ziyaret ediyor. Ancak bu yılki ziyarette Carver, Havuç’un yaralı olduğunu fark etmiş. Carver, şok edici yaralanmaya karşın Havuç’un sakin olduğunu ve kendisine sorunsuzca yaklaştığını belirtiyor.

Yerel yetkililer Havuç’un “uyutulmayacağına” dair Carver’a söz verdi. Ancak koruma uzmanları oku çıkarmaya çalışmanın da kanamaya sebep olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Bunun çok zor bir durum olduğunu söyleyen Carver, “Sadece oku çıkarıp Havuç’u okşamak ve ‘Herşey geçti’ demek istiyorum” dedi.

Carver’ın yaşadığı Kenora kentinde dört yıl öne çıkarılan bir yasa ile kent sınırları içinde ok ve yay kullanarak geyikleri vurmak yasal hale getirilmişti.

Carver, “Carrot the Magic Deer” (‘Sihirli Geyik Havuç’) isimli bir Facebook sayfası açtı. Carver, “İnternet herkesin tartıştığı bir ortam. Ancak Havuç’a yönelik bu kadar şefkat ve destek görmek -bunlar şu an dünyada eksik olan değerler- beni çok duygulandırdı. Havuç bize hepimizin anlaşabileceği, hepimizin sevebileceği bir şey verdi, bu çok değerli” dedi.

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.