Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılbaşı gecesi otellerde saat 22.00’den itibaren hayat duracak – TÜRSAB Akdeniz Şube Başkanı Ferit Turgut: “Yeni genelge öncesi satılan eğlence paketlerinin içeriği değiştiği için tüketicilere, ödedikleri ücreti geri isteme hakkı doğdu”

İçişleri Bakanlığı’nın 21 Aralık’ta yayımladığı genelgede, yaklaşan yılbaşı öncesinde bazı otel ve konaklama tesislerince, koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirlere aykırı şekilde içinde yemekli ve müzikli eğlence programları da bulunan yılbaşı paketlerinin reklamlarının yapıldığı, satışa sunulduğu belirtilerek ek tedbirler alındığı duyurulmuştu. Bu tedbirlere göre:

  • Oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak.
  • Bu süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde diskjokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.
  • Yine bu günlerde; otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek.

Genelde yayımlanmadan önce birçok otel, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 31 Aralık Perşembe günü ile 4 Ocak Pazartesi günleri arasında paket programlar düzenlemişti.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge sonrası Medyascope‘tan Selçuk Ada, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Şube Başkanı Ferit Turgut‘un yeni düzenleme ile ilgili görüşlerini aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.