Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 15. hafta: Alanyaspor’un peri masalı sona erdi, yeni lider Galatasaray

Süper Lig’de 15. hafta dün akşam (28 Aralık) oynanması gerekirken yoğun yağmur yağışı nedeniyle bugüne ertelenen Antalyaspor-Hatayspor maçı dışında tamamlandı. Trabzonspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen Galatasaray liderliğe yükselirken Sivasspor’u 3-0 ile geçen Beşiktaş, ikinci sıraya yükseldi. Fenerbahçe’nin bay geçtiği 15. haftaya lider giren Alanyaspor ise 3-1’lik Gaziantep yenilgisiyle haftalar sonra üçüncülüğe indi.  

Alanyaspor’un peri masalı sona erdi 

Sezonun ilk 15 haftasının Gaziantep FK ile birlikte sürpriz takımı olan Alanyaspor, Süper Lig’e çok iyi bir başlangıç yaptı. İki de iki yapan Akdeniz ekibi, üçüncü hafta Rizespor’la 1-1 berabere kaldıktan sonra, Hatayspor’u 6-0 yendi. 5. haftada Galatasaray deplasmanından 2-1’lik galibiyetle üç puan çıkaran Alanyaspor, devam eden haftalarda Karagümrük’ü 2-0, Antalyaspor’u 2-0 ve Konyaspor’u 1-0 yendi, bu beş haftalık periyotta sadece Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. 

Gençlerbirliği maçı ile başlayan düşüş, daha sonra Göztepe mağlubiyeti ile devam etti. Göztepe maçından sonra, Beşiktaş’ı konuk eden Alanyaspor, siyah-beyazlıları 2-1’le geçti. Böylece iki hafta sonra ilk kez sahadan üç puan ile ayrıldı. Alanyaspor, bir sonraki hafta Süper Lig’in son sıralarında yer alan Denizlispor’a 1-0 yenildi. Süper Lig’in 14. haftasında, Malatyaspor ile berabere kaldıktan sonra, Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-1 yenildi. Son beş maçında dört puan toplayabilen turuncu-yeşilliler, liderlik koltuğunu Trabzonspor deplasmanından üç puanla dönen Galatasaray’a devretti.  

Haftanın sonuçları şöyle: 

26 Aralık Cumartesi

Göztepe 1-1 Karagümrük

Trabzonspor 0-2 Galatasaray

27 Aralık Pazar

Gaziantep FK 3-1 Alanyaspor

Denizlispor 1-2 Ankaragücü

Yeni Malatyaspor 1-3 B.B. Erzurumspor

Başakşehir 2-2 Kasımpaşa

28 Aralık Pazartesi

Gençlerbirliği 3-2 Kayserispor

Konyaspor 1-1 Çaykur Rizespor

Beşiktaş 3-0 Sivasspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.