Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maçta kazanan Galatasaray

Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor, evinde Galatasaray’ı konuk etti. Galatasaray, Arda Turan ve Oğulcan Çağlayan’ın golleri ile maçı 2-0 kazandı. Böylece sarı-kırmızılılar, 29 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise Abdullah Avcı yönetimindeki ilk mağlubiyetini alarak, 20 puanla dokuzuncu sırada kaldı. 

Maçın ilk beş dakikasında Galatasaray, oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkarken ilk tehlikeli pozisyon Sofiane Feghouli’den geldi. Feghouli’nin ceza şutu dışından sert şutu az farkla dışarı çıktı. 

Maçın 11. dakikasında hücum yaparken topu kaptıran Galatasaray, kalesinde tehlike atlattı. Hızlı çıkan Trabzonspor, net fırsatı Giannini ile değerlendiremedi. 

23. dakikada Galatasraray’ın kazandığı serbest vuruşta savunmadan seken topu Taylan Antalyalı içeri çevirdi, arka direkte müsait durumda olan Oğulcan Çağlayan, topu ağlarla buluşturamadı. 

Trabzonspor, 25. dakikada sol kanattan serbest vuruş kazandı. Yapılan ortada Vitor Hugo’nun kafa vuruşunu, kaleci Okan Kocuk son anda dışarı tokatladı. 

Maçın 34. dakikasında sakatlanan Feghouli, yerini Ömer Bayram’a bıraktı. 

44. dakikada, Oğulcan ile yaptığı tek paslarla ceza sahasına giren Emre Kılınç’ın kaleciden dönen şutunu kaptan Arda Turan tamamladı. Bu golle Galatasaray, 1-0 öne geçti. Böylece Arda Turan, Süper Lig’de 4087 gün (Ekim 2009) sonra Trabzonspor filelerini havalandırdı. 

Mücadelede başka gol olmayınca ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarının 55. dakikasında, Ömer Bayram’ın derinlemesine pasıyla Trabzonspor defansının arkasına sarkan Oğulcan Çağlayan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oğulcan, topu ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı kalktı. VAR odasından gelen uyarı ile Oğulcan’ın golü geçerlilik kazandı. Oğulcan bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü atarken, Galatasaray’ı 2-0 öne geçirdi. 

64. dakikada Trabzonspor’da Vitor Hugo ve Yusuf Sarı’nın yerine Afobe ve Hosseini oyuna dahil oldu.

Farkı bire indirmek için yüklenen bordo-mavili ekip 70. dakikada gole yaklaşırken Lewis Baker’ın düzgün vuruşunu kaleci Okan kurtardı. 

73. dakikada rakiplerini tek tek geçen Abdülkadir Parmak, ceza sahasına girdi. Abdülkadir’in şutunda top kaleci Okan’dan döndü. Trabzonsporlu oyuncu, ikinci denemesinde de topu ağlarla buluşturamadı. 

Trabzonspor gol aramaya devam etse de Galatasaray kalesini gole kapadı. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca, sarı-kırmızılı ekip, sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.