Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atılım Üniversitesi öğrencileri yüz yüze sınav kararını protesto etti: “Okul yönetimi sağlığımızı tehlikeye atmaya devam ediyor”

Başkent Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi’nin öğrencileri, vize sınavları sonrası dönem sonu finallerin de yüz yüze yapılması kararına tepki gösterdi. Üniversite öğrencilerinin okul önünde kontak kapatma eylemi yapmak istemelerine ise polis izin vermedi. Polis tarafından yapılan uyarılar sonrası okul içinde açıklama yapan öğrenciler, sınavların çevrimiçi yapılması çağrısı yaparak, okulun yüz yüze sınav kararını protesto etti.

Öğrenciler adına açıklama yapan Baran Kocabay, “Okulumuz vaka sayılarındaki artışa rağmen yüz yüze final sınavı kararı aldı. Küçük sınıflarda bir sırada üç kişi oturup, korkarak sınavlara girdik. Bir arkadaşımız okuldan kaptığı virüs yüzünden babasını kaybetti. Okul yönetimi bunun okuldan kaynaklanmadığını belirtti. Okul yönetiminden talebimiz, final sınavlarını yüz yüze değil çevrimiçi olarak yapmasıdır. Okul yönetimi sağlığımızı tehlikeye atmaya devam ediyor” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin çoğu çevrimiçi sınav yaparken Atılım Üniversitesi yüz yüze sınav kararı almış, binlerce öğrenci sınavlar için okula çağrılmıştı. Üniversite yönetimi, vize sınavları sonrası final sınavlarını da yüz yüze yapma kararı aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler