Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, QAnon iddialarını paylaşan 70 bin hesabı kapattı

Twitter, Amerika Birleşik Devletleri (ABD merkezli aşırı sağcı komplo teorileri hareketi QAnon ile bağlantılı olduğunu keşfettiği 70 binden fazla hesabı askıya aldığını duyurdu.

Twitter, blogu üzerinden yaptığı açıklamada “Vaşington’da meydana gelen olayları ve zarar verme ihtimalinin artmasını göz önünde bulundurduğumuzda, esas olarak QAnon içeriği paylaşmak için açılmış binlerce hesabı cuma gününden itibaren kalıcı olarak askıya almaya başladık. Bu hesaplar, zararlı QAnon ile bağlantılı içerikler paylaşıyordu ve tümü bu grubun komplo teorilerinin propagandasını yapıyordu” dedi.

2017’de Donald Trump’ın başkanlığı sırasında ortaya çıkan QAnon, Trump’ın “uluslarası şeytani bir pedofil ağı olan ‘Derin Devlet’e karşı mücadele verdiğini” savunuyor. Birçok QAnon destekçisi, bu ağın çocukları istismar etmekle kalmadığını, aynı zamanda ömürlerini uzatmak için onları kullandıklarını da iddia ediyor.

ABD Kongresi’nin 6 Ocak’ta, Trump’ın çağrısı üzerine Kongre binasına yürüyen destekçileri tarafından basılmasının ardından sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Twitter, Başkan Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.