Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Eylem Özçimen ile yeni medya ve sansür üzerine söyleşi: “Twitter, günümüzdeki postmodern sansürün en temel örneği”

Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eylem Özçimen ile yeni kitabı Sinemada Anlam ve Seksenlerin Türk Sineması Üzerine Denemeler’de üzerine çalıştığı ‘’sansür’’ kavramını, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Kongre baskınının ardından Twitter ve Facebook’un ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını askıya almasını ve dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini konuştuk.

Özçimen, Twitter’ın Trump’ın hesabını askıya almasına ilişkin “Twitter, günümüzdeki postmodern sansürün en temel örneği” derken WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi hakkında ise ‘’Bu yeni bir şey değil. WhatsApp, önceden de bu bilgileri alıyordu. Şu an sadece resmiyete dökmek istedi’’ diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.