Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının ilk devre performanslarını değerlendiriyor (11): Erzurumspor

Süper Lig’de ilk yarının sonuna yaklaşıyoruz. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken düşme potasında da büyük bir hareketlilik var. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor, sezonun geri kalanı için ne yapılması gerektiğini düşünüyor? Büyükşehir Belediye Erzurumspor taraftarı olan Mustafa Taştan, mavi-beyazıların ilk devre performansını Medyascope’a değerlendirdi. 

Erzurumspor için ilk devre nasıl geçti? 

Sezon başı yapılmaya çalışılan kadro planlaması ve akabinde uygulanan yanlış transfer politikası ile birlikte, Süper Lig’e çıkan mevcut kadro ile harmanlanıp takım oyunundan uzak bir takım oluşturulması sonucu, yetersiz ve mücadeleden yoksun, hücum etkinliği az, savunma kurgusu çok kötü bir takım sözkonusu. Esasında kadro ne verip vermediği beli olmayan, inişli çıkışlı bir grafik çizdi.  Fakat Süper Lig seviyesinden uzak futbolcular üzerinden yapılan kadro planlaması yanlıştı. İlk yarı itibariyle takım olgusundan uzak ve oyun planı olmayan bir Erzurumspor sözkonusu ki zaten ilk yarı itibariyle küme düştü. Eğer Erzurumspor’a on üzerinden bir puan vereceksem dört puan veririm. 

Erzurumspor’un ilk devredeki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi? 

En iyi yok. Biraz Gabriel Obertan için, iyi diyebilirim. Diğerlerini pek verimli bulmuyorum her ne kadar Arvydas Novikovas ve Ricardo Gomes öne çıksa da. 

Teknik direktörünüzün performansından memnun musunuz?

Ben, teknik direktör farkına çok inanan biri değilim, yeter ki takım iyi olsun yönetim futbolcu arasında doğru ilişkiler yürütülsün. Şu an teknik direktörümüz olan Mesut Bakkal, bu kadroya yeterli. Mesut Bakkal’a on üzerinden puan vereceksem de yedi puan olur. 

Takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı? 

Erzurumspor’a ilk 11 oynayacak kaliteli en az yedi futbolcu kesinlikle lazım. 

Sizin için ilk devrenin en unutulmaz maçı hangisi? 

Unutmadığım maç yok, kazandığımız hariç diğerleri verem etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.