Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi eylemleri 16. gününde: Hrant Dink anıldı, öğretim üyeleri rektörlüğe bir kez daha sırtlarını döndü

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan yeni rektör Melih Bulu’ya karşı eylemlerine devam eden öğrenciler, öldürülüşünün 14. yıldönümünde Hrant Dink’i andı.

Kurgu: Özgün Özgül – Görüntüler: “Boğaziçi Direnişi”

14 yıl önce 19 Ocak’ta öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrimiçi yapılan etkinliklerle anıldı. Dink’in öldürüldüğü, Agos gazetesinin bulunduğu İstanbul Şişli’deki Sebat Apartmanı önünde, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in ve az sayıda kişinin katıldığı bir anma töreni düzenlenirken Dink’in anıldığı bir başka yer de Boğaziçi Üniversitesi kampüsü oldu.

Üniversitelerine cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı 4 Ocak’tan beri eylemlerini sürdüren öğrenciler, bugünkü programın önemli bir kısmını 19 Ocak vesilesiyle Hrant Dink’e ayırdı.

Kampüsteki eylemler, önceki günlerde olduğu gibi, öğretim üyelerinin cüppeleriyle rektörlük binasına sırtlarını dönmeleriyle başladı.

Ardından öğrenciler, karlar altındaki kampüste, çevrimiçi yapılan Hrant Dink anmasını ekrana yansıtarak anmayı canlı izledi.

Kampüsteki diğer eylemlerin ardından ellerinde “Buradasın Ahparig” yazılı bir pankartla kapıya yürüyen öğrenciler, burada bir açıklama okudu.

Türkçe ve Ermenice yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bugün, 19 Ocak 2007 günü Agos Gazetesi’nin önünde öldürülen Hrant Dink’in 14. ölüm yıldönümünde, kendisini anmak için bir araya geldik. Erklerin meşruiyetini sorgulamanın ihraçlarla, gözaltına alınmakla, hapisle cezalandırıldığı, özerk ve özgür olması gereken akademinin atanan kayyumlarla zapturapt altında tutulmaya çalışıldığı, temel insan haklarının hiçe sayıldığı bu günlerde birlik ve dayanışma içindeyiz. Üniversitemize atanan kayyuma, kayyumcu zihniyete ve arkadaşlarımıza uygulanan işkenceye karşı,, Hrant’ın da yapacağı gibi sesimizi yükseltmek için birlikteyiz.”

Fotoğraflar: “Boğaziçi Direnişi”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.