Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçeli taraftarlar ve Socrates dergisi arasında “Mesut Özil” tartışması: “Socrates transfer haberi vermez, taraftarların tarafsızlık beklentisi ile sizi imha etmesine engel olmak çok zordur”

Dünyaca ünlü Türkiye asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transfer olmasının ardından Fenerbahçeli taraftar grubu 12 Numara, transfer haberi yapmadığı gerekçesiyle Socrates dergisine ve derginin kurucusu Can Öz’e tepki gösterdi. 

https://twitter.com/12numaraorg/status/1351164814563926025?s=20

12 Numara’nın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Transferi yok saymanız, görmezden gelmeniz, saçma sapan yorumlarla editörleriniz üzerinden itibarsızlaştırmanız kabul edilemez. Bu anlamsız adımları ve itibarsızlaştırmaları sizlere yakıştıramadığımız gibi, artık gözümüzde bir kıymetiniz de kalmadı” denilirken bu açıklamaya Socrates dergisinin kurucusu Can Öz, sosyal medya hesabından cevap verdi.

Öz yaptığı açıklamada, Socrates’tetransfer haberlerinin tarafsızlık beklentisine zarar verdiği gerekçesiyle yapılmadığını belirtirken, “Mesut Özil üzerine şimdiye kadar üç programda konu etraflıca yorumlandı, ayrıca 11’inde (Ocak) program çekildi, resmi açıklama bekleniyor” dedi. Öz ayrıca, çalışanlarının sosyal medya paylaşımlarının dergiyi ilgilendirmediğini belirtti. 

Socrates Dergisi’nin YouTube kanalında dün (18 Ocak) yayınlanan programda da iddialara yanıt verildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler