Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eşitlik İçin Kadın Platformu kampanya başlattı: “Günde en az üç kadın öldürülüyor, bu artık bir cinskırım”

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK); kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti önlemek için bugünden itibaren yeni bir kampanya başlattı. Günde en az üç kadının öldürülmesini “cinskırım” olarak değerlendiren EŞİK, herkesi kampanyayı desteklemeye çağırdı. 

EŞİK, başlattığı kampanya ile kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) özel oturumla toplanmaya çağırdı. 

Platform, kampanyayı destekleyenlerden, 

“⦁ Günde en az üç kadın öldürülüyor, bu artık bir #cinskırım
⦁ Meclis kadın cinayetlerini önlemek için özel gündemle toplansın #MeclisGöreve
⦁ İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı şiddetle mücadele yasası etkin uygulansın
TBMM özel gündemle toplanarak cinskırım boyutuna varan kadın cinayetlerini önlesin

mesajlarını içeren bir dakikalık videoları iletisim@esikplatform.net adresine yollamalarını istedi.

Gelen mesajlar bugünden itibaren platformun Twitter hesabından paylaşılacak.  

Kampanyaya destek verenler arasında oyuncular Selda Alkor, Jülide Kural, Zuhal Olcay, Hande Doğandemir ve yazar Şebnem İşigüzel de bulunuyor.

Platformun kampanyaya çağrı metni şöyle:

“Eşitlik İzleme Kadın Platformu, 2020 yılı boyunca ilk olarak çocuk cinsel istismarı faillerine infaz paketiyle af getirilmesini önlemeye çalıştı. Sonra, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden imzasını çekmesi ihtimali toplumun gündemine geldiğinde tüm gücümüzle buna karşı çıktık. Türkiye kadın hareketinin gücü ve deneyimiyle, toplumsal destek ve dayanışmayla kadınların ve kız çocuklarının eşit yurttaşlık haklarına yönelik saldırı niteliği taşıyan bu politikaları şimdilik durdurmayı başardık. Günde en az üç kadının öldürüldüğü, bir o kadar şüpheli ölüm ve yeterince soruşturulmayan intiharla kadınların yaşamdan koparıldığı bu şiddetin adı artık cinskırımdır. Gelin, cinskırımı birlikte durduralım. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için yetkilileri göreve çağıralım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.