Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya açıklarında kaçırılan Türkiyeli gemicinin ailesi Medyascope’a konuştu: “Denizciler için tehlikeli olan bölgede, şirketlerin güvenliği sağlamaları gerekiyordu”

Nijerya açıklarında deniz korsanları tarafından 23 Ocak’ta saldırıya uğrayan MV Mozart gemisinde, bir Azerbaycan asıllı denizci hayatını kaybetti, iki denizci yaralandı ve gemi kaptanı Mustafa Kaya’nın da aralarında bulunduğu 15 personel kaçırıldı.

Medyascope’tan Hazar Dost, MV Mozart gemisinin kaptanı Mustafa Kaya’nın kardeşi Seyit Kaya’yla konuşarak, olayın detaylarını öğrendi. 

“Güvenliğin sağlanması gerekiyordu”

23 Ocak’ta Türkiye saati ile 12:30 sularında yaşanan saldırıda, gemide bulunan personelden Azerbaycan asıllı bir kişi korsanlar tarafından öldürülürken, iki kişi yaralandı. Birinci kaptan Mustafa Kaya’nın kardeşi Seyit Kaya, ‘‘Olayın yaşandığı yer, Gine Körfezi adı verilen bölge. Bu bölge denizciler tarafından ‘kırmızı bölge’ olarak gösteriliyor ve şirketlerin, geminin güvenliğini sağlaması tavsiye ediliyor. Fakat MV Mozart gibi birçok firma bunu yapmıyor’’ dedi. 

“Tamamen para için”

Kendisinin de denizci olduğunu söyleyen Kaya, korsan saldırısının siyasi bir boyutunun olmadığını belirterek, “Tamamen para için yapılmış bir saldırı. Gemidekiler de yaralanan ve ölen personelin ‘yanlışlıkla’ öldürüldüğünü söylüyor’’ diye konuştu.

Kaya, benzer olayların denizcilerin başına çok sık geldiğini, korsanların tek amacının fidye olduğunu belirtti. MV Mozart gemisinin bağlı olduğu şirketin ve Dışişleri Bakanlığı’nın aileleri aradığını, tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Kaya, ‘‘Şimdi korsanlardan gelecek olan telefonu bekliyoruz. Ne talep ettiklerini öğrendikten sonra hızlıca sorun çözülecektir’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler