Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği aşılama hakkında bilgi talep etti: “Aşı uygulaması sonrası bazı belirtiler ortaya çıktı”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), aşılama ile ilgili güncel bilgilerin kendileriyle paylaşılması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu. TTB, aşı uygulamasının sonrasında bazı belirtiler ortaya çıktığını açıkladı.  

TTB, Sağlık Bakanlığı’ndan aşılama hakkında bilgi talep ettiği başvurusunda, bugüne kadar bakanlık tarafından yapılan aşılama sayısının, aşılama organizasyonunda varsa yaşanan sıkıntıların, aşılama yapılan grupların ve aşı yapılan kişilerde ortaya çıkan beklenmeyen yan etkilerin TTB ile paylaşılmasını talep etti.

TTB, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, “Aşıların uygulamasında aksaklıklar yaşandığı ve/veya aşı uygulaması sonrasında bazı belirtiler ortaya çıktığına dair bilgiler alıyoruz” dedi.  

Açıklamada, TTB’nin, aşılama uygulamalarının başladığı ilk günden itibaren Türkiye’de en az 120 milyon doz aşının en geç altı ay içinde uygulanması gerektiğini vurguladığı hatırlatıldı.

TTB, salgın sürecinde Sağlık Bakanlığı’na karşı oluşan güvensizliğin aşı uygulamalarına da yansımaması için, “Aşı programının, aşılamalarda yaşanan aksaklıkların ve yan etkilerin toplumla sürekli paylaşılmasının önemine” dikkat çekti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.