Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – CHP’de huzursuzluk: Sorun sadece Muharrem İnce değil

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta çıkan yazısında, Muharrem İnce‘nin kuracağı partiye katılacağı söylenen üç milletvekilinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifasını yorumladı. CHP’deki huzursuzluğun sadece İnce ile alakalı olmadığını belirten Yetkin, şöyle dedi:

“2019’da AK Parti-MHP ittifakına karşı CHP’nin İYİ Parti ile kurduğu ittifak başarısız olsaydı, İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyük şehirler alınamasaydı, AK Parti muhalifi seçmen buna üzülecekti ama CHP bünyesindeki bazıları içten içe sevinecekti. Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ittifak hesapları tuttu. Örgütler çalıştı, seçmenleri sevindi ama CHP koridorlarında bazı hesaplar bozuldu. Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal-Önder Sav ekibinin yıllarca yüzde 20-22 aralığına hapsettiği CHP oylarını ancak 25-26 aralığına çıkarabildi ama 2019 belediye seçimleriyle uzun yıllardan bu yana ilk defa CHP seçmeninin yüzünü güldürdü. Yine de seçmen, partideki kısır tartışmalar nedeniyle CHP’li belediyelerden duyduğu memnuniyeti CHP’ye tahvil etmiyor. Aslında sorunun Muharrem İnce ile sınırlı olmadığı geçtiğimiz aylarda Baykal-Sav ekibinden Yılmaz Ateş’in, yakınlarda Onur Öymen’in, üç milletvekilinin taleplerine çok benzer çıkışlarından belliydi. Az değil 60 yıl önceki 27 Mayıs darbesi arifesindeki öğrenci liderlerinden olan Baykal, Sav, Öymen kıdemindeki siyasetçilerin hâlâ çeşitli aktörler üzerinden siyaset sahnesini etkilemeye çalışması gerçeküstü bir durum.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.