Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ücretsiz izne çıkarılan Migros depo çalışanları, İstanbul Kurtköy Viaport AVM’de bulunan Migros’ta kasa kilitleme eylemi yaptı: “700 kişi iki tuvalet kullanıyor, bir günde 80 kişi koronavirüs oldu”

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, İstanbul Kurtköy Viaport AVM’de bulunan Migros mağazasında kasa kilitleme eylemi yaptı.

İşçilerin depo önünde başlattıkları eylem 31 gündür devam ediyor. Daha önce Migros’un İstanbul Caddebostan ve Ataşehir mağazalarında da eylem yapan işçiler, bugün Kurtköy Viaport AVM’de bulunan Migros mağazasındaydı. Mağazadan aldıkları ürünleri kasadan geçirdikten sonra almaktan vazgeçen Migros depo çalışanları, marketin işleyişini yavaşlattı.

Mağaza güvenliğinin engellemeye çalışmasına rağmen eylem devam etti. İşçiler, mağazanın önüne çıkarak bir süre daha beklemeye devam etti. Eylemci işçilerden biri depodaki çalışma koşullarına isyan ederek “700 işçi iki lavabo kullanıyor. Bir tanesi bayan bir tanesi erkek. Temizlikçisi yok. Yeri geldi el sabunu bile bulamadık. Bir günde 80 kişi koronavirüs oldu. Hastaneye ambulansla götürüldüler, kendi imkanlarıyla evlerine döndüler. Temaslı işçiler çalışmaya devam etti” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.