Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1986-2020 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde kendisinden ders alan öğrenciler: “Prof. Ayşe Buğra, bilimsel üretkenliği ve uluslarası saygınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ve Türkiye’nin kıymetli bir değeridir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Boğaziçi Üniversitesi eylemleri ile ilgili yaptığı açıklamada Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef alarak “provokatörlükle” suçladı. Buğra ise Erdoğan’ın sözlerine “Esefle karşılıyorum” diye cevap verdi. Buğra’nın eski öğrencileri de bugün (6 Şubat) hocalarına destek olduklarını bildiren bir metin yayınladı.

1986 – 2020 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ayşe Buğra’dan ders alan öğrenciler, Buğra’nın yanında olduklarını söyledikleri bir metin yayınladı. Metinde, “Ayşe Buğra, yetiştirdiği binlerce öğrenci, sosyal politika disiplininin gelişmesine sunduğu katkılar, bilimsel üretkenliği ve uluslarası saygınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ve Türkiye’nin kıymetli bir değeridir” denildi.

Erdoğan, dün (5 Şubat) cuma namazı sonrasında basın mensuplarına Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili açıklama yaparken, Ayşe Buğra’yı, Osman Kavala’nın eşi olduğuna vurgu yaparak hedef aldı ve şunları söyledi: “Yani aynı zihniyet şu Osman Kavala denilen bu ülkede Soros’un adeta ofisi olan, temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Şimdi biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi bunları alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz. Buna müsaade etmemiz mümkün değil.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolarda, üniversitenin öğretim üyeleri her gün cüppelerini giyerek rektörlük binasına sırtlarını dönerek tepkilerini gösteriyor. Prof. Dr. Ayşe Buğra da rektör atamasına karşı tepkisini dile getiren akademisyenlerden.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.