Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: Sokağa çıkma yasağında kontrol noktasından kaçan genç, polis tarafından vurularak öldürüldü

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 5 Şubat 2021 tarihinde arkadaşlarıyla beraber bulunduğu araçla girdiği polis kontrol noktasından kaçan Ahmet Günel (25), aracı durduran polis memuru A.B. tarafından tek kurşunla öldürüldü. Polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderilirken soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi. Günel’in, olay sırasında araçta bulunan arkadaşları Uğur Sizer (24) ve Hüseyin Sizer (25) yaşananları, savcıya anlattıkları hali ile bir de Medyascope‘tan Hazar Dost’a anlattı. 

Ahmet Günel, arkadaşları Uğur Sizer, Hüseyin Sizer ve Başak Deniz ile beraber vakit geçirmek için Beykoz Ormanları’na gitmek üzere otomobille yola çıktı. Yolda alkol alan gençler, bir süre sonra polis kontrol noktasıyla karşılaştı. Uğur Sizer, kontrol noktasını gördüklerinde tedirgin olduklarını belirtip, ‘‘Sokağa çıkma yasağı vardı ve biz alkol almıştık. Polislerin ceza kesmesinden korktuğu için Ahmet gaza bastı. Kontrol noktasından uzaklaştık’’ dedi. Ardından polisin peşlerine takıldığını ve kovalamacanın 15-20 dakika sürdüğünü belirten Sizer, ‘‘Polislerden kurtulduğumuzu düşündüğümüz esnada, bir ekip arabası önümüzü kesti. Ahmet telaşlanıp, arabayı Beykoz’da bulunan İETT garajına sürdü. Zaten yakalanacağımızı anladık, kaçacak bir yerimiz yoktu’’ diye konuştu. Polislerin arabayı durdurduğu anda kendilerine silah doğrulttuğunu söyleyen Uğur Sizer, arabadan ilk inenin kendisi olduğunu belirtti.

Polisler yaklaşırken araçta Başak Deniz, Hüseyin Sizer ve Ahmet Günel bulunuyordu. Hüseyin Sizer, polisin doğrudan şoför koltuğunda oturan Günel’e yöneldiğini söyleyerek, ‘‘Ahmet’in bulunduğu koltuğun kapısı açıktı, polisler yakasından tutup, ‘Sen nasıl bizden kaçarsın’ dedi. Bu sırada Ahmet hiçbir şekilde hareket etmiyordu, polisin silahı da elindeydi’’ dedi. Hüseyin Sizer’in anlattığına göre polis, Günel’i yakasından tutup hırpalarken bir el silah sesi duyuldu, Günel ‘‘Vuruldum’’ diye bağırdı. Polisin arabadan indirdiği Günel, yere düştü.

Uğur Sizer, arkadaşı vurulduğu esnada, kendisinin yerde yüzüstü şekilde yattığını, Hüseyin Sizer ise Başak Deniz ile beraber arabanın arka koltuğunda oturduklarını söyledi. Tanıkların Medyascope’a aktardıklarına göre, olayın ardından polisler, Hüseyin Sizer ve Uğur Sizer’i ekip arabasına bindirirken Başak Deniz, Ahmet Günel’in başında duruyordu.

Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Günel hastanede hayatını kaybetti.

Ahmet’in yerde 30 dakikadan fazla beklediğini belirten Uğur Sizer, ‘‘Ambulansa haber vermediklerini düşünüyoruz. 50’den fazla polis olay yerine hızlıca gelirken ambulansın bu kadar geç gelmesinin bir açıklaması olamaz. Ahmet yarım saat orada can çekişti’’ dedi. Ambulansla Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Günel, hastanede hayatını kaybetti.

Hüseyin Sizer, ‘‘Ahmet’i öldüren polis ilk ifadesinde, ‘Torpidoya davrandı, oradan bir şey alacak diye düşündüm’ diyor. İkinci ifadesinde, ‘Ayaktaydı, elini beline attı’ diyor. Ahmet olayın şokundaydı, polislere direnmedi. Polisler onu ensesinden tuttuğu esnada, savunmasız olduğu anda vurdular’’ dedi. 

Polisin sonrasında yaptığı aramada, arabada hiçbir kesici, delici ya da yaralamaya sebep olacak alet bulunmadığını belirten Uğur Sizer ise “Biz gençliğimizin verdiği heyecanla ceza yemekten korktuk. Devletin memurunun yapması gereken benim kardeşimi öldürmek değildi, cezamıza razıydık” diye konuştu.  

Günel’in ailesi: Biz olayı kendimiz soruşturarak öğrendik”

Medyascope, Ahmet Günel’in ailesi ile de görüştü. Olayın saat 00.30 civarında yaşandığı belirten aile, “Ahmet’in ölüm saati 01.30 olarak belirlenmiş. Polis ise bizi sabah 07.00’de arayıp Ahmet için ‘Trafik kazasında vefat etti’ dedi” diye konuştu. Hastaneye giden aile üyeleri, savcının da kendilerine Ahmet Günel’in ölüm nedeni olarak trafik kazası dediğini iddia ederek ”Biz olayı kendimiz soruşturarak doğrusunu öğrendik. Belki de olayın üstünü kapatacaklardı” dedi.

Ahmet Günel, 7 Şubat 2021’de Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Günel’in ailesi, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü’nün kendilerine, ”Katil zanlısı polis hakkında soruşturma açıldı, görevden uzaklaştırıldı, tutuklandı’’ dediğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler