Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope video-grafik: Koronavirüs salgınının Türkiye’deki seyri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini 11 Mart 2020 tarihinde açıkladı. O günün üzerinden yaklaşık bir sene geçerken Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Salgınla mücadele kapsamında kafe ve restoranlar geçici olarak kapatıldı, birçok eğitim ve öğretim kurumunda uzaktan eğitim sistemine geçildi, hafta sonu sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başladı. 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma sınırlaması getirildi. 

Salgının yönetilme şekli ve aşı tedariki hakkındaki kafa karışıklıkları kamuoyunda sıkça tartışıldı. Resmi sayılara göre şu ana kadar ülke genelinde 2 milyon 600 binden fazla koronavirüs vakası tespit edilirken 28 binden fazla insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Çin’den getirilen Sinovac aşısının birinci dozu şu ana kadar 6 milyondan fazla kişiye uygulandı.

İlk vakadan ilk aşıya, ilk vakanın açıklanmasından itibaren geçen bir yılda neler yaşandığını Okan Yücel, Özgür Özdemir ve Deniz Eker sizin için görselleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.