Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz ile yaşadığı tartışmayla ilgili davada mütalaa açıklandı, İmamoğlu hakkında iki yıla kadar hapis istendi

Ekrem İmamoğlu‘nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı olduğu dönemde, Ordu programının ardından İstanbul’a gitmek üzere geldiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz‘a hakaret ettiği iddiasıyla Ordu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davanın altıncı duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında savcı, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası istedi. 

Mahkemede dinlenen tanıklar iddiaları yalanladı: ‘‘Ses kısıklığından dolayı oradaki görevlilerin yanlış anladığını düşünüyorum’’

İmamoğlu’nun dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz’la havalimanında tartıştığı sırada yanında bulunduğunu belirtenlerden biri de Ordu-Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ydi. Tepe, mahkemede tanık olarak verdiği ifadesinde, İmamoğlu’nun olay günü yorgun olduğunu söylerken sesinin kısık olduğunu belirtti. Tepe ifadesinde ayrıca, olay sırasında İmamoğlu’nun ağzından hakaret içerikli bir cümle çıktığını duymadığını söyledi. 

Davada tanık olarak dinlenen İmamoğlu’nun başkoruması Mustafa Akın da olay günü İmamoğlu’nun sesinin kısık olduğunu ve otobüste boğaz pastili, buhar verilerek boğazının rahatlatılmaya çalıştığını belirterek, ‘‘Söylediğinin ‘Basitlik yapmıştır’ olduğunu düşünüyorum. Ses kısıklığından dolayı görevliler yanlış anlamış olabilir’’ dedi. 

Tanıkların ifadesinin ardından savcı, İmamoğlu’na dair  “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası istediği mütalaasını açıkladı. İmamoğlu’nun avukatları mütalaayı kabul etmeyerek süre talebinde bulundu. Duruşma 17 Mart’a ertelendi.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a Ordu Valisi olduğu 5 Haziran 2019’da Ordu Giresun Havaalanı’nda ‘‘İtlik yapmıştır’’ dediği iddia edilmiş ve dava açılmıştı. İmamoğlu ise olay esnasında hakaret etmediğini, ‘‘Basitlik yapmıştır’’ dediğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.