Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu: “Türkiye hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Erken seçim olmayacağını söyleyen Bahçeli, “Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla açıklama yapanlara 2023 Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz” dedi. Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması yönündeki çağrısını yineleyerek, “Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acil, hayati ve şarttır. Başka bir ad altında tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Çiğ süt içmediğimizden karın ağrısı çekmiyoruz”

“Gündüz şapkalı gece külahlı olanların ne yaptığını, hangi kirli ilişkilere savrulduklarını görüyoruz. Millet iradesine cephe alan dayatmacı ve icazetli siyasetçilerin karşımıza geçip demokrat pozları vermesi su katılmamış ikiyüzlülüktür. Cumhur İttifakı millet ne diyorsa ona kulak veren, millet ne istiyorsa onu önceliğine alan, milletin ruh köküne tamamıyla muvafık siyaset yapan milli ve demokratik bir hüviyete sahiptir. Bizi, diğerlerinden ayıran müessir ve mümeyyiz fark da budur. Biz müsterihiz. Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyoruz. Mahcup olacağımız açığımız, eksiğimiz olmadığı için rahatız.”

Erken seçim açıklaması yapanlar 2023 Haziran’ını bekleyecek”

“Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapan gafillerin 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz. Türkiye’nin geleceği heba edilemez, etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez. Bölücü terör örgütü PKK’nın kolu HDP’nin yasak ittifak şemsiyesi altında toplananlar içine düştükleri zilletin beledini ödeyeceklerdir. Hakem ve hâkim olan millettir.”

“Gara’dan kanlı emir getirenlerin TBMM’de ne işi var?”

“CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) yanlıştadır, İYİ Parti yanlış ata oynamıştır. HDP ise a’dan z’ye yozlaşmanın, terör bataklığının içindedir. Dünyanın hangi ülkesinde teröre destek veren bir partiye cevaz vardır? Parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset ve demokrasi hayatında nasıl yer olacaktır? Gara’dan kanlı emirler getiren milletvekillerinin TBMM’de ne işi vardır? 13 insanımızın kafasına kurşun sıkarak şehit eden teröristlere sahip çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset alanında nasıl yer olacaktır? HDP suçludur, ittifak ortakları ağır vebal altındadır. Bölücü terör örgütü PKK’nın keşif kolu ve gözetleme kulesi olan HDP’yle yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar, bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güçbirliği diyenler, içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir. HDP tarih ve millet önünde suçludur.”

”HDP’ye oy verenler PKK’nın uşağı olsun diye mi oy verdi?”

“‘HDP şu kadar oy aldı, bu kadar desteği var’ diyorlar. HDP’ye oy verenler, PKK’nın uşağı olsun diye mi oy verdiler? PKK’nın arka bahçesi, iradesini Kandil’e bağlamış bir sözde partinin aldığı oy oranının sayısının demokrasi ile bağdaşması, şehitle caninin bir görülmesi, kahramanla hainin bir tutulması kadar korkunçtur. Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar sabıkalı kişi varsa HDP’yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır.”

“HDP’nin kapatılması hayatidir, başka bir ad altında faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir”

“Yargıtay’ın terör örgütü ile ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay’ın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi’nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.”

CHP, HDP’lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır yok mudur?

“Her siyasi parti tutumunu netleştirmeli, hiç kimse minderden kaçmamalı, yüreği yeten kartını açık oynamalıdır. CHP, fezlekeli HDP’lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır yok mudur? CHP ile İYİ Parti’nin duruşu ne olacaktır? HDP’ye destek PKK’ya destektir. Bizde kıvırma, çark yoktur. Önümüzde büyük bir imtihan vardır. Ak koyun kara koyun yakında ortaya çıkacaktır. Süreç turnusol kağıdı işlevi görecektir. Kim kiminle yürüyor, belirginlik kazanacaktır. MHP amasız, fakatsız, ancaksız şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasına ‘evet’ diyecek, HDP’nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır.”

“Boğaziçi hakkında açıklama yapanlar teröre tepki gösterdi mi?”

“Ismarlama metinlere imza atıp, demokrasi edebiyatı yapan, özgürlük masalı anlatan sözde aydın, akademisyen, gazeteci ve kaymak tabakanın Türkiye’nin hak ve menfaatleri sözkonusu olduğunda ne izlerine rastlanır ne esameleri okunur. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar hakkında açıklama yapan ve kendilerine seçilmiş diyen 38 eski rektör ve YÖK üyesinin teröre bir kez olsun tepki gösterdiğini duyanınız oldu mu? Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar, kime hizmet ediyorlar? Hep puslu ortamlarda öne çıkan bu çürük rektörler yerli ve milli duruş gösterecek onuru ne zaman ispat edecekler?”

“Ermenistan’da demokrasinin hâkim olmasını isteriz, düşman da olsa mertliğimizi bozmayız”

“Ermenistan terör devletidir, aynı zamanda kukladır. Geçen hafta Ermenistan ordusunun Başbakan Paşinyan’a istifa çağrısı ise aslında beklenen bir akıbetin tecellisidir. Dün de, Erivan’ın köşe başlarını tutan protestocular Paşinyan’ı istifaya zorlamak amacıyla hükümet binasını basmışlardır. Biz konu Ermenistan olsa bile, demokrasinin hâkim olmasını ister, ısrarla sağduyuyu ve aklıselimi tavsiye ederiz. Bunun ilkesel bir takdir ve tercih hakkımız olduğunu önşartsız ileri süreriz. Ermenistan’ın darbeye mesafeli, demokrasiye yakın olması dileğimizdir. Düşman da olsa mertliğimizi bozmayız. Diz vuranın başına çökmeyiz. Biz Türk milletiyiz, biz Türkiye’yiz. Aynı tutarlılığı ve duyarlılığı muhatap ülkelerden de bekleriz.”

“Türkiye, ABD beğenmedi diye S-400’ü Rusya’ya iade mi etsin?”

“ABD’nin S-400 konusundaki dayatmacı ve dostane olmayan buyurgan yaklaşımı ne demokratik kazanımlara ne de müttefiklik hukukuna uygundur. Türkiye, ABD beğenmedi diye S-400’ü Rusya’ya iade mi etsin? ABD istemiyor diye, hava savunmasından tavizler mi versin? Herhangi bir silahı veya füze savunma sistemini milli çıkarlarımız ve güvenlik mülahazalarımız kapsamında nereden ve kimden alacağımıza biz karar veremeyeceksek, sorarım sizlere bağımsızlıktan, egemenlikten, varoluş onurundan nasıl bahsedeceğiz? Türkiye, ABD’nin ne yaptığına, neyi alıp sattığına karışıyor mu? Hadi bunu geçtik de, PKK/YPG’ye silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu?”

“Alınan silah, tehdit varsa mutlaka kullanılmalıdır”

“Alınan silah tehdit vasat bulursa mutlaka kullanılmalıdır. Şayet tehdit yoksa silaha zaten gerek de yoktur. ABD ile diyaloğumuz S-400’e bağlıysa, o zaman ABD’nin terör örgütleriyle güney sınırlarımız boyunca ne yaptığını, neleri planladığını, Doğu Akdeniz’de neden karşımıza geçtiğini, Dedeağaç’a niçin silah yığıp üs kurduğunu sormak milli bir görevimizdir. Bize göre, S-400 konusunda başkalarının servis ettiği formüller değil, Ankara kriterleri geçerli olmalıdır. Kaldı ki silahları depolarda çürütmek için onca maliyete de katlanmadık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.