Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbullular aylar sonra ilk serbest cumartesiyi yaşadı – “Açılma kararından memnunuz, insanlar az da olsa nefes aldı”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kontrollü normalleşme ve yerinde karar dönemiyle birlikte yeniden düzenlendi. 

Buna göre, 5 Mart Cuma akşamı tüm illerde 21.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı sabah 5.00’e kadar sürecek. Cumartesi günü gündüz kısıtlaması hiçbir ilde olmayacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise sokağa çıkma yasağı cumartesi (6 Mart) akşam 21.00’den pazar gününün tamamını kapsayarak pazartesi günü sabah 5.00’te sona erecek.

İllerde belirlenen risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Bugün İstanbul Beyoğlu, Eminönü ve Karaköy ilçelerinde yurttaşlara alınan yeni kararları nasıl bulduklarını sorduk. Aylar sonra ilk serbest cumartesiyi yaşayan İstanbullular “Açılma kararından memnunuz, insanlar az da olsa nefes aldı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.