Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, yurtdışına çıkış yasağı ve ayda iki kez imza verme şartıyla serbest bırakıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, yurtdışına çıkış yasağı ve ayda iki kez karakola imza verme şartıyla serbest bırakıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu Üyesi Öztürk Türkdoğan, bugün (19 Mart) sabah saatlerinde Ankara’daki evinden gözaltına alınmıştı.

Emniyette susma hakkını kullanan Türkdoğan, saat 17:00’a doğru Ankara Adliyesi’nde savcılık ifadesine çıkarıldı. Türkdoğan daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Mahkeme, Türkdoğan’ın yurtdışına çıkış yasağı ve ayda iki kez karakola imza verme şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.