Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Al sana reform: İstanbul Sözleşmesi, Merkez Bankası, HDP

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, 19 Mart’ı 20 Mart’a bağlayan gece yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının, Halkların Demokratik Partisi’ne kapatma davası açılması konusuyla birlikte değerlendirildiğinde ne gibi siyasi sonuçlar ortaya çıkabileceğini ve olası senaryoları değerlendirdi.

“Siyasette birbirine zıt iki seçim senaryosu var.
Birincisi, Erdoğan’ın bu adımlarla oy tabanını daha da daralttığı, özellikle daha önceki seçimlerde oy tabanının çoğunluğunu oluşturan kadınlardan ve Kürt seçmenden oy almasının zorlaşacağı, ekonomik sıkıntının derinleşeceği dolayısıyla serbest seçimlerin de artık tehlikede olduğu yolunda, kapkara bir senaryo.
İkincisi de Erdoğan’ın yeniden ucuz kredi ve para basma yoluyla, Merkez Bankasının enflasyon-fiyat istikrarı hedefine aldırmadan piyasada sahte bolluk oluşturarak, seçime gitme ihtimali. Erdoğan bu senaryoda sırtını kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinden çıkmasından memnun olan İslamcı taban ve HDP kapatma davasından memnun olan MHP tabanına güvenmesine dayamak isteyecektir.
Neresinden bakarsanız Türkiye’de çoğulcu demokratik siyaset, hukuk devleti, kadın hakları, laiklik ve demokratik ekonomi açılarından geriye doğru adımların atıldığı bir haftayı geride bıraktık. Önümüzde başka nelerin bulunduğunu sadece Erdoğan biliyor”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.