Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri boykot kararı aldı: Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Melih Bulu’ya karşı eylemlerini sürdüren öğrenciler, eylemler gerekçesiyle altı kişinin tutuklu olması nedeniyle boykot kararı aldı. Yaptıkları açıklamada “Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz” diyen öğrenciler, altı tutuklu için 22-29 Mart tarihleri arasında altı gün boyunca Güney Kampüs’te “Direniş Festivali” düzenleyecek.

Üniversitelerine atanan rektör Melih Bulu’ya karşı 4 Ocak’tan beri eylemlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, eylemler nedeniyle gözaltına alınan ve hala tutuklu bulunan altı kişi için boykot karar aldı. Öğrenciler tarafından yapılan duyuruda, “Altı arkadaşımız hâlâ tutsak. Üstüne üstlük 11 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacaklarını öğrendik. Bu absürt durumun normalleşmesine göz yummayacağız” denildi.

“Bahar dönemine başlarken Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak ‘Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz’ diyoruz” diyen öğrencilerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm öğrenci inisiyatifleri olarak iki buçuk aydır aralıksız bir şekilde direnişteyiz. Kayyum Rektör Melih Bulu’nun atanmasıyla başlayan direnişimize yönelik sindirme politikaları, gözaltılarla, tutuklamalarla, hukuka aykırı ev hapsi uygulamalarıyla, disiplin soruşturmalarıyla, kulüplerimizin kapatılmasıyla, üniversite kapısına kelepçe vurulmasıyla, medya üzerinden hedef göstermeyle, polis ablukasıyla ve özel güvenlik şiddetiyle devam ediyor; farklı iktidar odaklarının nefret saldırılarına maruz kalıyoruz.”

“Demokratik değerleri yok sayan, kendisinden olmayana nefes aldırmak istemeyen iktidara karşı özgür, özerk, demokratik ve toplumcu üniversite mücadelemiz Türkiye ve dünyadan yükselen desteklerle büyümeye devam ediyor.”

“Tüm üniversite bileşenlerini ‘Nasıl bir üniversite?’ sorusuna yanıt aradığımız direniş festivalinin parçası olmaya çağırıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.