Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir çalışana eksik maaşı 90 bini aşkın 1 sentlik bozuk parayla ödendi: “İşveren beni cezalandırmak için yaptı”

Hayatımın Atışı filminde Clint Eastwood’un kullandığı Mustang’i çekimlere hazırlayan Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Georgia eyaletindeki lüks otomobil tamirhanesinde çalışan Andreas Flaten’a, işten ayrıldıktan sonra içeride kalan maaşı on binlerce bozuk parayla ödendi. Flaten, işvereninin onu cezalandırmak için bozuk paraları yağa buladığını söyledi.

The New York Times’ın haberine göre, “Hayatımın Atışı” filminde Clint Eatwood’un kullandığı Mustang otomobili çekimlere hazırlayan ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Peachtree City’deki A OK Walker Luxury Autoworks’te çalışan Andreas Flaten, işten ayrıldıktan sonra kalan son maaşını talep etti. Toplamda 915 dolar alacağı olan Flaten’e maaşı 1’er sentlik bozuk paralarla ödendi. (91 bin 500 adet)

Flaten, eski işvereninin kendisini cezalandırmak için, son çalıştığı ayın maaşını 12 Mart gecesi dairesinin önüne bıraktığını söyleyerek, “Keşke sadece 1 sentlik bozuk paralar olsaydı. Paraların üzerinde yapışkan bir madde dökülmüş. Belki de hidrolik direksiyon sıvısı dökmüşlerdir” dedi.

Flaten’in kız arkadaşının paraları sosyal medya hesabından paylaşmasının üzerine açıklama yapan A OK Walker Luxury Autoworks patronu Miles Walker ise “Kimin bıraktığının bir önemi yok. Sonuçta maaşı ödendi” diye konuştu.  

ABD Çalışma Bakanlığı sözcüsü Eric R. Lucero da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Teknik olarak yasadışı bir şey yok” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.