Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Mehmet Kadir Göktürk için anma düzenledi: “Bu hastalığı durduracak olan şey dua ve sabır değil bilim ve akıl”

Ümraniye’deki özel bir hastanede çalışırken 24 Mart’ta koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybeden mikrobiyoloji uzmanı Dr. Mehmet Kadir Göktürk toprağa verildi. Defin işleminin ardından İstanbul Tabip Odası, Göktürk için çalıştığı hastanede anma töreni gerçekleştirdi. Anma töreninde salgınla mücadelede hükümete daha sıkı tedbirler alınması çağrısı yapılırken Göktürk için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“Bu hastalığı durduracak olan şey dua ve sabır değil bilim ve akıl” 

Anma törenine katılan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk, salgında alınan tedbirleri yetersiz bulduklarını belirterek, hükümeti eleştirdi. Öztürk, hükümetin sorumsuz davrandığını belirtirken “Bu hastalığı durduracak olan şey dua ve sabır değil bilim ve akıl” dedi. 

“İnsanlar ‘Kongrede onlar niye korunmuyor da biz korunalım’ diyor” 

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan da son dönemlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yaptığı kongreler sonrasında, insanların artık maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymadığını belirtti. Algan, “İnsanlar, ‘Kongrede onlar niye korunmuyor da biz korunalım’ diyor” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.