Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Şimdi ne olacak? – Nesibe Kırış: “Biz şu an sözleşmenin tarafıyız, 1 Temmuz’a kadar sözleşmeyi uygulama zorunluluğumuz var”

Türkiye, 20 Mart Cumartesi gününe arka arkaya alınan birtakım kararlar ile uyandı. Bu kararlardan en önemli olanı Türkiye’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete’de gece saatlerinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 11 Mayıs 2011 tarihinde ilk imzacısı olduğu ve kamuoyunda “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Sözleşmesi”nden çekilmesiydi. İstanbul Sözleşmesi’nde doğru bilinen yanlışları, sözleşmenin “feshedilmesini”, sözleşmeden çekilmenin hukuki boyutunu ve kadına şiddetin önlenmesinde iç hukukun yeterli olup olmayacağını hukukçu Nesibe Kırış ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.