Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya’da bir hapishaneye silahlı saldırı düzenlendi, bin 844 mahkûm hapishaneden kaçtı

Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın Owerri şehrindeki bir hapishaneye 5 Nisan’da silahlı saldırı düzenlendi. Hapishane duvarlarının patlatıldığı ve bir polisin yaralandığı saldırıda bin 844 yakın mahkûm hapishaneden firar etti. Saldırıyı herhangi bir örgüt üstlenmedi. Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, olayı “terör eylemi” olarak niteledi.

Nijeya’nın Owerri kentindeki bir hapishane ve polis karakolu 5 Nisan’da saldırıya uğradı. Hapishane duvarlarının patlatıldığı saldırı sonucunda bin 844 mahkûm hapishaneden kaçtı. 

Polis saldırının arkasında Biafra Yerli Halkları’nın (IPOB) olduğunu düşünüyor. IPOB, son zamanlarda Güney Nijerya’daki saldırılarını artırdı.

1967-70 yılları arasında yaşanan Nijerya-Biafra İç Savaşı’ndan sonra Biafra Cumhuriyeti, Nijerya’nın bir parçası olmuştu. 2015’ten itibaren ise Biafra Ayrılıkçı Hareketi, Güney Nijerya’daki faaliyetlerini tekrar artırdı. 29 Mart’ta Nijerya hükümeti tarafından düzenlenen operasyonda IPOB üyesi 16 kişi silahlarıyla beraber ele geçirilmişti.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.