Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi arka planı ve güncel tartışmaları ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi – Emekli Büyükelçi Süha Umar ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile söyleşi

Kanal İstanbul projesi nedeniyle tartışılmaya başlanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi, şimdi de 104 emekli amiralin konuya dair bildirisi üzerinden darbe girişimi iddialarıyla beraber başlıklara girdi. Ancak sözleşmenin “nevi şahsına münhasır” içeriği, hukuki karakteri, sözleşmenin tarafı olan ve olmayan ülkeler üzerindeki etkisi ve Türkiye’nin çıkarları bakımından analizine pek rastlanmıyor. Türkiye’nin Montrö Sözleşmesi hazırlıklarını, sözleşme müzakerelerini kitaplaştıran, Dışişleri Bakanlığı kariyeri boyunca, III. Deniz Hukuku Konferansı, Kıta Sahanlığı, Avrupa Konseyi ve NATO görevleri nedeniyle konuyu izlemiş olan emekli Büyükelçi Süha Umar ve yine konunun önde gelen uzmanlarından, uluslararası hukuk ve insan hakları hukuku profesörü Turgut Tarhanlı, bu yayında işte bu eksiği giderdiler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.