Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da bir hastane memurunun 15 yıl işe gitmeden 538 bin euro maaş aldığı ortaya çıktı

İtalya’da bir hastane çalışanının 2005 yılından bu yana işe gitmediği, hakkında işlem yapılmaması için müdürünü tehdit ettiği ve işe gitmeden 538 bin euro maaş aldığı ortaya çıktı. İtalyan polisinin “Devamsızlık kralı” adını taktığı kişi üç farklı suçlama ile yargılanıyor.

İtalya’nın Puglia bölgesinde bulunan Pugliese Ciaccio Hastanesi personeli Salvatore Scumace’nin 15 yıl boyunca işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı. İtalyan yargısı, bu süre zarfında işe gitmeyen 67 yaşındaki Scumace’nin, toplam 538 bin euro (5,3 milyon TL) gelir elde ettiğini tespit etti. 

İtalya’nın yerel haber ajansı ANSA’nın haberine göre, polisin “Devamsızlık kralı” adını taktığı Scumace, işe gitmediğinden dolayı kovulmamak ve disiplin soruşturması açılmasını engellemek için hastane müdürünü tehdit etmeye başladı. Polis, hastane müdürünün baskılara dayanamayarak emekli olduğunu ve yerine gelen müdürün de durumu fark etmemesi üzerine Scumace’nin hastane çalışanı gibi görünmeye devam ettiğini söyledi. 

İtalyan polisi, Scumace’nin 2005 yılında hastaneye memur olarak atandığını fakat bu atamanın ardından hiç işe gitmediğini belirtti. 

Scumace hakkında sahtecilik, irtikap ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Hastanedeki altı yönetici hakkında da yaşanan olaylara dahil oldukları iddiası ile soruşturma yürütülüyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.