Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkmenistan’da çoban köpeği türü Alabaylar onuruna milli tatil

Türkmenistan’da, bölgeye özgü çoban köpeği ırkı Alabaylar onuruna dün resmi tatil ilan edildi, kutlamalar ve ödül töreni düzenlendi. Yarışmalarda birinci olan köpeğe ödülü, Türkmenistan cumhurbaşkanının oğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Berdimuhammedov tarafından verildi.

Türkmenistan’da nisan ayının son pazar günü, ülkenin sembolü haline gelen Akal teke atları günü olarak kutlanıyordu. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov geçen ocak ayında, nisan ayının son pazar gününün çoban köpeği türü Alabay köpekleri onuruna resmi tatil günü olacağını açıklamıştı. Ülke genelinde dün (25 Nisan) Alabay köpekleri onuruna kutlamalar ve ödül töreni düzenlendi.

Akal teke at ırkı bayramıyla aynı gün kutlanan Alabay bayramında çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. Köpeklerin görüntü ve hareketliliklerine göre değerlendirildiği yarışmalarda birinci olan köpeğe ödülü, cumhurbaşkanının oğlu Başbakan Yardımcısı Serdar Berdimuhammedov tarafından verildi.

Geçen yıl Berdimuhammedov, altı metre yüksekliğinde, altın kaplama bir Alabay köpeği heykeli diktirmişti. Yaklaşık 80 kilo ağırlığında olan, Türkmenistan’a özgü Alabaylar dünyanın en büyük köpekleri arasında gösteriliyor.

Derleyen: Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.