Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıbrıs’ta çözüm için ortak zemin bulmak mümkün mü? – Dr. Rafet Akgünay ile söyleşi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cenevre’de 27-29 Nisan günlerinde yapılan görüşmelerde Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin yeterli bir “ortak zemin”de buluşamadıklarını açıkladı. Bu ne anlama geliyor? Türkiye görüşmelere altı maddelik öneri listesi ile gitmişti. Bu öneriler, 53 yıldır “iki kesimli, iki toplumlu federasyon” için yapılan müzakerelerin tamamen dışında, yeni bir sürecin başlatılmasını, dolayısıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de yeni bir karar almasını gerektiriyor. Bu beklenebilir mi? Emekli büyükelçilerimizden, ODTÜ KKTC Kampüsü Öğretim Üyesi Dr. Rafet Akgünay hem Cenevre görüşmelerine ilişkin hem de Türkiye’nin KKTC’nin iç siyasetine müdahaleleriyle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.