Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (3) – Önder Özdemir ve Ece Ünsal ile 16. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali: “İşçilerin hayatını herkese gösteren bir festival”

Film Çıkışı’nda bu hafta, 16. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali üzerine Önder Özdemir ve Ece Ünsal ile konuştuk. Özdemir ve Ünsal festivale dahil olma süreçlerini ve festivalin işçi filmlerine bakışını anlattı. 

Festival bu yıl salgın koşullarından dolayı ikinci kez çevrimiçi düzenleniyor. Özdemir ve Ünsal, festivallerin bundan sonra hibrit bir sistemle, yani hem yüz yüze hem de çevrimiçi düzenlenebileceğini öngörüyor.

Bu yıl festivalin mottosu, “Hangi Kadraja Sığar?” Bu motto, özellikle son bir yıl içinde yaşanılanlara dair bir soru niteliğinde.

Festival her yıl olduğu üzere 1 Mayıs akşamı açılışını yaptı. Film gösterimleri ve söyleşiler 9 Mayıs’a kadar devam edecek.

Festival programı iff.org.tr‘den takip edilebilir.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.