Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Mısır ilişkilerin düzelmesi için Ankara’dan Libya’daki askeri varlığını aşamalı azaltmasını istiyor” – Yusuf El Şerif ile söyleşi

Türkiye, üç Arap ülkesi Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerini düzeltmek istiyor. Abu Dabi’de yaşayan gazeteci Yusuf El Şerif‘e göre Suudi Arabistan ve BAE, ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde adım atmak için önce Kahire-Ankara ilişkilerini izlemek istiyor. El Şerif, Mısır’ın ise Türkiye’nin Suriyeli güçlerden başlayarak Libya’daki askeri varlığını azaltmasında ısrarcı olduğunu vurguluyor ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Akar ve MİT Başkanı Fidan’ın dünkü (3 Mayıs) Libya ziyaretinin bu beklentiyle ilgili olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.