Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır ve Suudi Arabistan açılımı: “Türkiye ilişkileri normalleştirmek istiyorsa Libya’dan çekilmek durumunda” – İslam Özkan ile söyleşi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetin Mısır temaslarını ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gelecek hafta Suudi Arabistan’a yapacağı ziyareti, Gazete Duvar yazarı İslam Özkan ile konuştuk. Kahire’deki temasların ardından yapılan yazılı açıklamanın görüşmelerin çok da iyi geçmediğine işaret ettiğini söyleyen Özkan, Çavuşoğlu’nun Suudi Arabistan ziyaretinden çıkacak sonucun Mısır’la ilişkilerin seyri bakımından da önemli olduğu belirtti. Özkan, Türkiye’yi en çok zorlayan konunun Libya’daki askeri varlığının çekilmesi için gördüğü baskı olduğunu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.