Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (67): SPoD’dan Av. Hatice Demir ile bebeklik fotoğrafını paylaşıp altına “LGBTİ+ çocuklar vardır” yazan kişiye açılan “müstehcenlik” soruşturması

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) Hukuk ve Adalete Erişim Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’di. Hatice Demir ile bebeklik fotoğrafını paylaşıp altına “LGBTİ+ çocuklar vardır” yazan kişiye açılan “müstehcenlik” soruşturmasını, LGBTİ+ çocuklar hakkında konuşmanın neden bir tabu olarak kabul ettirilmek istendiğini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan 

Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Şemsi Can Albayrak & Büşra Uygun

Toplumsal cinsiyet eşitliğinde ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde kritik bir öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi, 10 yaşında. İktidar, ilk imzacısı olduğu sözleşmeden 10. yılında çekilme kararı aldı. Kadınlar ve LGBTİ+’lar, sözleşmenin yürürlükte kalması için “İstanbul Sözleşmesi İçin Birlikte” kampanyasını başlattı.

Bir LGBTİ+, iki yaşındaki bebeklik fotoğrafını paylaşıp, altına “LGBTİ+ çocuklar vardır” notunu düştüğü için polis tarafından ifadeye çağrıldı.SPoD Hukuk ve Adalete Erişim Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’in konuyla ilgili Kaos GL’ye yazdığı yazı için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.