Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya hükümetinden kültür ve sanat etkinliklerine 2,5 milyar euro ek destek paketi

Almanya hükümeti, koronavirüs salgını döneminde kısıtlamalardan olumsuz etkilenen kültür-sanat sektörüne 2,5 milyar euro tutarında ek yardım yapılmasını öngören teklifi onayladı. 

Almanya’da koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeniyle uzun zamandır kapalı olan kültür-sanat işletmeleri, yakın zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ancak kısıtlamalar nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan ve zor günler geçiren işletmelerin, ekonomik olarak rahatlayıp rahatlayamayacağı merak konusu.

Alman hükümeti, sektörün rahat çalışabilmesi ve özellikle büyük konserlerin daha rahat organize edilebilmesi için ek destek kararı aldı. Kültür ve sanat sektörüne, özel bir fon aracılığıyla 2,5 milyar euro tutarında destek verileceği duyuruldu. 

Böylece kısıtlı sayıda seyircinin alınacağı kültür-sanat etkinliklerinde boş kalan koltukların parası, hükümetin oluşturacağı bu destek fonundan ödenecek.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, düzenlediği basın toplantısında, “İnsanlara plan yapma cesaretini vermeliyiz. Böylece kültür ve sanat sektörünü hayata döndürebiliriz” dedi.

Kaynak: The Local

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.