Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye esnafı, normalleşme takvimi ile “tam açılmayı” bekliyor- Ankara esnafı: “Zararımızı karşılayabilmek için akşam saati kısıtlaması olmadan tam açılma istiyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (31 Mayıs) yapılacak kabine toplantısı sonrası “koronavirüs salgınında normalleşme planını” açıklayacak. Peki 1 Haziran itibariyle geçerli olacak yeni önlemlerle esnafı neler bekliyor? Normalleşme kapsamında nasıl adımlar atılacak, esnafın beklentileri neler? Ankara esnafına normalleşme sürecindeki beklentilerini sorduk. Medyascope’a konuşan esnaf, “Biz, zararlarımızı kapatabileceğimiz ve akşam saati kısıtlaması olmayan bir tam açılma bekliyoruz” dedi. 

 Kamera – kurgu: Deniz Eker

Ankara esnafı yüzde 50 kapasiteyle bile olsa açılma kararının verilmesini beklediklerini, diğer şekilde kepenkleri indirmek zorunda kalacaklarını belirterek, “Normalleşmeyle ilgili beklentimiz, tam açılma olması. Paket servisle iş yerlerini döndüremiyoruz. Birçok esnaf arkadaşımız mağdur oldu ve kepenklerini indirdi. Tam açmasalar bile kısmen açsınlar. Biz de kendimizi kurtarabilelim” dedi. 

Alışveriş merkezleri açıkken lokanta, restoran ve kafelerin kapalı olmasının koronavirüs salgınıyla mücadelede hiçbir anlam ifade etmediğini belirten başka bir esnaf ise “Mevcut duruma direnmeye çalışıyoruz ancak şu an durumumuz çok kötü. Yardım yapılacak dendi ama o yardımlar da borç üzerine. Biz kazanmadan, sürekli borç ödüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.