Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlattı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker’in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili verdiği ifadeyi 25 Mayıs’ta sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Atilla Peker ifadesinde, Korkut Eken’in kendisine Kutlu Adalı’yı öldürmesi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) silah verdiğini ve Adalı’nın evinin etrafında keşif yaptıklarını iddia etmiş ve Eken’in, daha sonra kendisine “Atilla biz Kıbrıs işini hallettik, biliyor musun?” dediğini aktarmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün (1 Haziran) yayımladığı açıklama ile Atilla Peker’in dilekçesinin ardından iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılık açıklaması şöyle:

“Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderdiği ‘Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi’ olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır.” 

Kutlu Adalı’nın oğlu Cüneyt Adalı, Medyascope’tan Fırat Fıstık’a konuşmuş ve “Bu açıklamalar ve itiraflardan umutlu değiliz. 25 yıldır bu kişileri, ilişkileri zaten biliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu işi araştırın’ derse umutlanırız” demişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.