Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı başlıyor: Millilerin ilk rakibi İtalya

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), bugün (11 Haziran) Türkiye-İtalya karşılaşması ile başlayacak. İtalya’nın başkenti Roma’da oynanacak A Grubu’nun ilk maçını, Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. Ay-Yıldızlılar’ın EURO 2020’ye ”merhaba” diyeceği mücadele, TRT 1 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Ay-Yıldızlılar, İtalya’ya karşı olan şansızlığına son vermek istiyor

Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020’nin (Avrupa Futbol Şampiyonası) ilk maçında İtalya ile karşılaşacak. Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçında shaya çıkacak Ay-Yıldızlılar, bugüne kadar katıldığı dört Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynadığı ilk maçtan puan çıkaramadı. Türkiye, bu mağlubiyetlerden birini de İtalya’ya 2-1 yenilerek EURO 2000’de aldı. Milliler, ayrıca bugüne kadar İtalya ile oynadığı 13 maçta dört beraberlik ve dokuz mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yediği üç gol ile en az gol yiyen iki takımdan biri olmayı başaran Şenol Güneş’in öğrencileri, Gök Mavililer’e karşı bu kez şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıkacak. A Grubu’na puan veya puanlar alarak başlamak isteyen Türkiye’de İtalya karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.

Türkiye’nin 2021 yılında bileği bükülmedi

2021 yılında mağlubiyet yüzü görmeyen Türkiye, bu altı maçlık serüvene Hollanda maçı ile başladı. 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında rakibini İstanbul’da konuk eden A Milli Takım, Burak Yılmaz’ın üç gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmayı 4-2 kazandı. Şenol Güneş’in öğrencileri, grubun ikinci maçında ise Norveç’i Ozan Tufan (2) ve Çağlar Söyüncü’nün golleri ile geçti. Ancak grubundaki üçüncü maçta Letonya ile karşılaşan Türkiye, 3-1 öne geçtiği karşılaşmadan beraberlik ile ayrılmak zorunda kaldı. Kırmızı-beyazlılar, EURO 2020 öncesi üç hazırlık maçı oynadı. İlk maçında Azerbaycan’ı 2-1 yenen milliler, Gine ile oynadığı karşılaşmadan 0-0 beraberlik ile ayrıldı. Türkiye, EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında ise Moldova’yı Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder’in golleri ile 2-0 mağlup etti.

‘’Bu maça her türlü riski alabileceğimiz bir maç diye bakıyorum’’

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya karşılaşması öncesinde dün (10 Haziran) düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. ‘‘Yarınki maçta özellikle oyunumuzu güçlü göstermek, diğer iki maçta da bize avantaj sağlar. Bu maça her türlü riski alabileceğimiz bir maç diye bakıyorum” diye konuşan Güneş, İtalya ile finalde bir kez daha karşılaşmak istediğini de sözlerine ekledi.

A Milli Takım’ın EURO 2020 kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvetler: Cengiz Ünder (Roma), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Brentford).

Milliler’in EURO 2020 şarkısı belli oldu

Türkiye’nin EURO 2020 şarkısı, Milli Takımlar’ın sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Mustafa Sandal, Derya Uluğ ve Abdürrahim Akça’nın (Eypio) seslendirdiği şarkı, “O zaman şimdi hep birlikte, son ses, tek yürek: İnat diye buna derler, tarih yazacak Bizim Çocuklar” notuyla paylaşıldı.

https://twitter.com/MilliTakimlar/status/1402632697844047872?s=20

İtalya’nın hedefi üç puan

EURO 2020’yi Türkiye karşılaşması ile açacak İtalya, grubundaki tüm maçları başkenti Roma’da bulunan Olimpiyat Stadyumu’nda oynayacak. Roberto Mancini yönetiminde EURO 2020’ye müthiş bir form grafiği ile gelen Gök Mavililer, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynadığı bütün maçları kazandı. İtalya, ayrıca oynadığı bu 10 karşılaşmada rakip fileleri 37 kez havalandırdı. Mancini’nin öğrencileri, 27 maçtır yenilgi yüzü görmedi ve son sekiz maçtan da sahadan galibiyet ile ayrıldı. Türkiye maçını kazanarak A Grubu’na üç puan ile başlamak isteyen İtalya, bu maçta sakatlıkları süren Lorenzo Pellegrini ve Marco Verratti’den faydalanamayacak.

‘’Umarım finalde Türkiye ile yeniden karşılaşırız”

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini, dün (10 Haziran) düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. “Kazanmak istiyorsak en iyi oyunumuzu ortaya koymalıyız. Türkiye’yi yenmek için iyi oynamamız gerekiyor. Umarım finalde Türkiye ile yeniden karşılaşırız” diyen Mancini, Burak Yılmaz’dan ise övgüyle bahsetti: ”Burak Yılmaz harika bir sezon geçirdi. Umarım yarın gol atmaz ama benimle aynı fikirde midir bilmiyorum. Onu çok severim. Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri.” Tecrübeli teknik direktör, şampiyona hedeflerinin de İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek final müsabakasına gitmek olduğunu sözlerine ekledi.

İtalya’nın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino);

Defans: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint Germain), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta);

Orta saha: Nicolò Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Luiz Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris Saint Germain);

Forvetler: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli)

A Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.