Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millilerden EURO 2020’ye tatsız başlangıç: İtalya 3 – Türkiye 0

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), dün geceki (11 Haziran) Türkiye-İtalya karşılaşması ile başladı. İtalya’nın başkenti Roma’da oynanan A Grubu’nun ilk maçında kötü bir görüntü çizen Türkiye, Merih Demiral (KK), Ciro Immobile ve Lorenzo Insigne’nin attığı goller ile rakibine 3-0 yenildi. Ay-Yıldızlılar, grubunun ikinci maçında Galler ile karşılaşacak. EURO 2020’ye galibiyet ile başlayan İtalya ise İsviçre ile kozlarını paylaşacak. Öte yandan EURO 2020 heyecanı, bugün (12 Haziran) oynanacak Galler-İsviçre, Danimarka-Finlandiya ve Belçika-Rusya karşılaşmaları ile devam edecek. 

EURO 2020’nin açılış seremonisi düzenlendi

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), dün gece (11 Haziran) Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Türkiye-İtalya karşılaşması ile futbolseverlere ”merhaba” dedi. Yaklaşık beş senedir beklenen organizasyonun açılış seremonisi, 1960 yılından bu yana gerçekleştirilen Avrupa şampiyonalarından görüntülerin stadyumda bulunan izleyiciler ile buluşturulması ve İtalya’nın efsane futbolcularından Alessandro Nesta’nın bir diğer efsane isim Francesco Totti’ye futbol topunu vermesiyle başladı. İtalya Polis Bandosu’nun gösterisi ile devam eden açılış seremonisinde dünyaca ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli de Giacomo Puccini’nin bestesi “Nessun Dorma” aryasını seslendirdi. Açılış seremonisinin kapanışında EURO 2020 turnuvasının resmi şarkısı “We Are the People” dinleyiciler ile buluştu. Hollandalı DJ Martin Garrix’in yazıp bestelediği şarkı, İrlanda’nın ünlü rock grubu U2’nun üyeleri Bono ve The Edge tarafından seslendirildi.

Dünyaca ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli’nin Giacomo Puccini’nin bestesi “Nessun Dorma” aryasını seslendirdiği anlar:

Türkiye, İtalya’ya teslim oldu

EURO 2020’nin açılış maçında A Grubu’nda yer alan Türkiye ile İtalya, dün gece (11 Haziran) Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada kozlarını paylaştı. Türkiye saati ile 22.00’de başlayan karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümü, dengeli bir oyuna sahne oldu. İtalya, iki takımın da pozisyona girmekte zorlandığı dakikalarda duran toplardan önemli fırsatlar yakaladı. Lorenzo Insigne ile 22. dakikada köşe vuruşu kullanan ev sahibi ekip, Giorgio Chiellini’nin kafa vuruşunda Uğurcan Çakır‘ı geçemedi. Gök Mavililer, ilk 20 dakikalık bölümden sonra oyunun tek hâkimi olmayı başardı. Ay-Yıldızlılar ise ilk yarıyı rakip kaleye şut çekemeden tamamladı.

İtalya, ikinci 45 dakikalık bölüme çok etkili başladı. Hızlı gelişen ev sahibi atağında hazırlıksız yakalanan Türkiye savunması, üst üste hatalar yaparak rakibini pozisyona soktu. Nicolo Barella’nın pasında top ile buluşan Domenico Berardi, Umut Meraş’ın ayağının kaymasından faydalanarak altı pasın içerisine çok sert bir orta yaptı. Berardi’nin 53. dakikadaki bu sert ortası, Merih Demiral‘a çarparak ağlara gitti. İkinci yarının hemen başında yenik duruma düşen Türkiye, oyundan tamamen koparak kalesinde net pozisyonlar görmeye başladı. Golden sonraki 10 dakikalık bölümde Leonardo Spinazzola ve Manuel Locatelli ile net fırsatlar yakalayan İtalya, 64. dakikada Ciro Immobile‘nin golüne engel olamadı. Spinazzola’nın sert şutunda Uğurcan’dan seken top, Immobile’nin önünde kaldı ve tecrübeli forvet rahat bir gol vuruşuna imza atarak skoru 2-0’a getirdi. Mücadelenin skorunu ise Lorenzo Insigne belirledi. Milliler’in çıkarken kaptırdığı top sonrası ceza sahasının sol çaprazından içeri giren Insigne, Uğurcan Çakır’ın koruduğu kalenin uzak köşesine çektiği şutla ağları sarsmayı başardı. Karşılaşmayı 3-0 kaybeden Türkiye, grubundaki ikinci maçında 16 Haziran Çarşamba günü Galler ile kozlarını paylaşacak. A Grubu’na üç puan ile başlayan İtalya ise grubundaki ikinci maçında İsviçre ile karşılaşacak.

Türkiye’nin İtalya’ya 3-0 yenildiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

İtalya’ya karşı alınan 3-0’lık mağlubiyetin ardından konuşan Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İtalya’nın oyun anlamında bizden daha üstün olduğunu bir kez daha gördük. Bizden daha iyi bir takıma kaybettik. Ancak biz, kendi oyunumuzun da altında kaldık. Beklentimiz iyi oyundu ama olmadı” dedi.

Roberto Mancini

‘’Bu akşam biz çok çok iyi bir maç çıkardık’’

EURO 2020’ye üç puan ile başlayan İtalya’da teknik direktör Roberto Mancini, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Turnuvaya iyi bir başlangıç yaptıklarının altını çizen tecrübeli teknik direktör, ”Kolay değildi. İyi bir takıma karşı oynadık, bunun yanında da iyi oynadık. Her maç zor olacak. Türkiye iyi bir takım. Teknik oyuncuları olan bir takım. Ama bu akşam biz çok çok iyi bir maç çıkardık. Türkiye’ye pozisyon vermedik. Aradaki fark buydu” diye konuştu.

İtalya’nın Juventus takımında forma giyen Leonardo Spinazzola, maçın oyuncusu seçildi.

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

EURO 2020, bugün (12 Haziran) oynanacak üç karşılaşma ile devam edecek. A Grubu’nda yer alan Galler ile İsviçre, günün ilk maçında Türkiye saati ile 16.00’da karşılaşacak. A Grubu’ndaki ilk hafta karşılaşmaları, bu maç ile sona erecek. Günün devamında B Grubu’nda yer alan takımlar sahne alacak. Danimarka ile Finlandiya, Türkiye saati ile 19.00’da karşı karşıya gelirken Belçika, Türkiye saati ile 22.00’de Rusya karşısına çıkacak.

A Grubu’nda yer alan Galler ve İsviçre’nin EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz:

B Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.