Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Somalı madenciler 21 Haziran’da Ankara’ya yürüyecek – Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin: “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz, bize verilen sözler tutulsun”

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Uyar Madencilik çalışanı işçiler, tazminatlarını sekiz yıldır alamıyor. İşçiler, 12 Ekim 2020 tarihinde başlattıkları eylem sonucunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Soylu, “15 Ocak tarihine kadar sorunu çözeceğim” demişti. Sorunlarının çözülmediğini belirten işçiler, 21 Haziran’da yeniden Ankara’ya yürüme kararı aldı. Konu ile ilgili Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile konuştuk.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, geçen yıl 27 gün süren eylem sonucunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li yetkililer ile görüştüklerini belirterek, “O süreçte AKP’nin kongreleri olduğu için, ‘Kongreler bitsin sorun çözülecek’ dediler. Bizi oyaladılar” diye konuştu.

Tazminatları ödenmediği için 21 Haziran’da Ankara’ya yürüme kararı aldıklarını söyleyen Çetin, “AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bir toplantı yaptık. Elitaş sorunu nasıl çözeceklerini tartıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı kararı ile mi Meclis kararı ile mi, diye” dedi.

Bir kulis bilgisini de paylaşan Çetin, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul‘un AKP’li yetkililer ile görüşerek, “Tazminatları Bağımsız Maden-İş Sendikası çözdü izlenimi yaratılmasın” diyerek sorunun çözümünü geciktirdiğini öğrendiklerini dile getirdi.

Mücadelelerinde haklı olduklarını belirten Çetin, “Kim engellerse engellesin. Hakkımızı almak için 21 Haziran‘da yeniden Ankara yollarına düşeceğiz. Sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz.  Bize verilen sözler tutulsun” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.