Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25. Aydın Doğan Ödülü, bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e verildi

Aydın Doğan Vakfı tarafından 1996 yılından itibaren her yıl kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumlara ödül veriliyor. “Aydın Doğan Ödülü”nün bu yılki sahipleri, biyoteknoloji alanında birçok çalışmaya imza atan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aşı geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu, Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in bu yıl “sağlık” alanında verilen ödüle layık görülmelerinin gerekçesi olarak, biyoteknoloji ve koronavirüs aşısının geliştirilmesi konularındaki özverili, ilham verici çalışmalarını, bu yol ile insanlığa yaptıkları olağanüstü ve benzersiz hizmetlerini gösterdi.

Aydın Doğan Vakfı’nın açıklamasında, “Aydın Doğan Ödülü’nün 2021 yılında, biyoteknoloji alanında bugüne kadar çok değerli çalışmalara imza atan, son olarak koronavirüs aşısının geliştirilmesi süreci ile tüm dünyaya umut olan değerli bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e verilmesi uygun görülmüştür. Dünya çapında milyonlarca insanın hayatını kurtarma potansiyeline sahip bu dikkat çekici bilimsel başarının, tüm dünya için ilham verici bir örnek olduğu da ayrıca değerlendirilmiştir” denildi.

Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, ödüle layık görülmekten sevinç ve onur duyduklarını belirtti. Uğur Şahin ödüle ilişkin, “Aydın Doğan Ödülü, bilimin yaratabileceği farkın takdir edilmesi bakımından büyük bir önem taşıyor. Sanat, bilim ve kültür alanlarına katkıda bulunan, çocukların eğitimini ve onların eğitime eşit erişim sağlamasını destekleme yolunda bu ödülün temsil ettiği misyonun değerli elçileri olarak görülmekten onur duyuyoruz” dedi.

Aydın Doğan Ödülü, vakfın kurucusu ve onursal başkanı Aydın Doğan adına düzenleniyor ve ödüllerin hangi dallarda verileceği her yıl Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor.

Ödül, salgın koşullarının elvermesi halinde sonbaharda Almanya’da düzenlenecek bir tören ile takdim edilecek. Ödül töreninin tarihi Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in takvimine göre belirlenerek kamuoyuna açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.