Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Fransa’ya Macaristan şoku, Almanya’dan Portekiz’e gol yağmuru

EURO 2020, dün (19 Haziran) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. ”Ölüm grubu” olarak nitelendirilen F Grubu’na Almanya galibiyeti ile başlayan Fransa, günün ilk maçında Macaristan ile karşılaştı. Rakibi önünde ilk yarıyı Attila Fiola’nın golü ile 1-0 geride kapatan son FIFA Dünya Kupası şampiyonu, beraberliği Antoine Griezmann’ın 66. dakikada attığı gol ile kurtardı. Günün ikinci maçında ise F Grubu’nun geleceği açısından önemli bir karşılaşma oynandı. Son 16 turuna yükselebilmek için Portekiz engeline takılmaması gereken Almanya, rakibi önünde adeta gövde gösterisi yaptı. Panzerler, Cristiano Ronaldo’nun 15. dakikada attığı gol ile geriye düşmesine rağmen Portekiz’i Ruben Dias (Kendi kalesine), Raphael Guerreiro (Kendi kalesine), Kai Havertz ve Robin Gosens’in golleri ile 4-2 mağlup etmeyi başardı. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda günün son maçı, İspanya ile Polonya arasında oynandı. Polonya karşısında Alvaro Morata’nın golü ile öne geçen İspanya, Robert Lewandowski’nin golüne engel olamayarak mücadeleden 1-1’lik eşitlik ile ayrıldı. İspanya’da Gerard Moreno, 58. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu değerlendiremedi. EURO 2020 heyecanı, bugün (20 Haziran) oynanacak İsviçre-Türkiye ve İtalya-Galler karşılaşmaları ile devam edecek. 

EURO 2020’de F Grubu’nda ikinci maçlar, Macaristan-Portekiz karşılaşması ile başladı. Macaristan’ın Budapeşte şehrinde bulunan Puskas Stadyumu’nda dolu tribünler önünde oynanan mücadeleye hızlı başlayan ekip Fransa oldu. Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu, dakikalar 14’ü gösterdiğinde Karim Benzema ile önemli bir pozisyon yakaladı. Ancak Macar kaleci Peter Gulacsi, yıldız futbolcunun şutunda gole izin vermedi. Fransa, bu pozisyondan üç dakika sonra ise Kylian Mbappe ile gole yaklaştı. Lucas Digne’nin sol kanattan açtığı ortaya çok iyi yükselen Mbappe’nin kafa vuruşu, az fark ile dışarıya gitti. Ataklarına hız kesmeden devam eden ”Horozlar”, 31. dakikada yıldız forveti Benzema ile bir gol fırsatından daha yararlanamadı. Mbappe’nin şık pasında meşin yuvarlağı önünde bulan 33 yaşındaki futbolcunun şutu, Gulacsi’nin bakışları arasında dışarıya gitti. Güçlü rakibine karşı ilk yarıda kalesini savunmayı başaran Macaristan, 45+2. dakikada sürpriz bir gol bularak soyunma odasına 1-0 önde gitti. Roland Sallai’nin pasında ceza sahasına sol çaprazdan giren Attila Fiola, Hugo Lloris’in koruduğu kalenin filelerini sarsarak takımının turnuvadaki ilk golünü kaydetti. 

İlk yarıyı sürpriz bir şekilde 1-0 geride kapatan Fransa, ikinci 45 dakikaya hızlı başladı. Dakikalar 59’u gösterdiğinde Ousmane Dembele’nin şutunda direkleri geçemeyen Didier Deschamps’ın öğrencileri, aradığı golü ise 66. dakikada Antoine Griezmann ile buldu. Kylian Mbappe’nin geliştirdiği atakta Willi Orban’dan seken topu önünde bulan Griezmann, rahat bir gol vuruşuna imza atarak skora eşitliği getirdi. Ancak Fransa, ikinci yarının kalan bölümünde Macaristan savunmasını aşmayı başaramadı ve karşılaşmadan 1-1’lik eşitlik ile ayrılmak zorunda kaldı. Macaristan beraberliği ile puanını dörde yükselten Fransa, grubundaki son maçında 23 Haziran Çarşamba günü Portekiz ile karşılaşacak. EURO 2020’de ilk puanlarını alan Macaristan ise aynı gün Almanya’nın karşısına çıkacak. 

Macaristan-Almanya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Macaristan’ın Attila Fiola ile bulduğu EURO 2020’deki ilk golü:

Hırvatistan’ın Osijek takımında oynayan Laszlo Kleinheisler, Macaristan-Fransa karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Fenerbahçe’de forma giyen Attila Szalai, Fransa karşısında başarılı bir performans ortaya koydu:

Almanya, Portekiz engelini dört gol ile geçti

EURO 2020’ye Fransa mağlubiyeti ile başlayan Almanya, Münih şehrinde bulunan Allianz Arena’da Portekiz’i ağırladı. Rakibi önünde ilk maçta yaşadığı kötü izleri silmek isteyen Panzerler, karşılaşmaya hızlı başladı fakat beklemediği bir anda kalesinde gol görerek işini zorlaştırdı. Hızlı gelişen Portekiz atağında Bernardo Silva, harika bir pas atarak ceza sahası içerisindeki Diogo Jota’yı top ile buluşturdu. Kaleci Manuel Neuer ile karşı karşıya kalan Jota ise meşin yuvarlağı uygun pozisyondaki Cristiano Ronaldo’nın önüne yuvarlayarak yıldız futbolcunun skoru 1-0’a getiren golü atmasını sağladı. Ancak Almanya, Ronaldo’nun attığı bu golden sonra oyunun kontrolünü eline aldı. Panzerler aradığı golü ise 35. dakikada buldu. Robin Gosens, sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı sert bir şekilde altıpas içine çevirdi. Gosens’in bu sert ortası, Portekizli savunma oyuncusu Ruben Dias’a çarparak ağlara gitti. Joachim Löw’ün öğrencileri, bu golden yalnızca dört dakika sonra ise karşılaşmada öne geçti. Ceza sahası içinde meşin yuvarlağı önünde bulan Joshua Kimmich, tıpkı Robin Gosens gibi altıpas içerisine sert bir orta açtı. Kimmich’in bu ortası, Portekizli sol bek Raphael Guerreiro’ya çarparak ağlarla buluştu. Portekiz, böylelikle Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine iki gol atan ilk takım oldu. Panzerler böylece henüz 15. dakikada geriye düştüğü karşılaşmanın ilk yarısını önde kapatmayı başardı.

İlk yarıda oyunu domine eden Almanya, ikinci yarıya da çok etkili başladı. Thomas Müller ve Robin Gosens’in organize ettiği atakta kale önünde top ile buluşan Kai Havertz, meşin yuvarlağı ağlara göndererek Almanya’nın iyice rahatlamasını sağladı. Panzerler, 3-1’den sonra da durmadı. Mücadelenin yıldızı Gosens, Kimmich’in sağ kanattan açtığı ortaya harika yükselerek kafa vuruşu ile topu filelere yolladı. Almanya’nın oynadığı futbola çözüm bulmakta zorlanan Portekiz, dakikalar 67’yi gösterdiğinde Diogo Jota’nın golü ile umutlandı. Ancak 79. dakikada kaçan pozisyon, Fernando Santos’un öğrencilerinin maça yeniden ortak olmasını önledi. Renato Sanchez’in ceza sahası dışından çektiği sert şut, direkten oyun alanına geri dönerek Portekiz’in hayallerini yıktı. Mücadeleyi 4-2 kazanan Almanya, böylelikle EURO 2020’deki ilk puanlarını aldı. Panzerler, grubundaki son maçında 23 Haziran Çarşamba günü Macaristan ile kozlarını paylaşacak. Almanya mağlubiyeti ile büyük yara alan Portekiz, aynı gün Fransa karşısına çıkacak.

Portekiz-Almanya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Portekiz’in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, EURO 2020’de günün hareketini yaptı:

https://twitter.com/EURO2020/status/1406371461770616838?s=20

İtalya’nın Atalanta takımında forma giyen Robin Gosens, Portekiz-Almanya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

F Grubu’nda ikinci hafta sonucunda oluşan puan durumu:

Polonya, umutlarını son maça taşıdı

E Grubu’na İsveç beraberliği ile başlayan İspanya, grubundaki ikinci maçında Polonya ile karşılaştı. EURO 2020’ye Slovakya yenilgisi ile ”merhaba” diyen Polonya, mücadeleye hızlı başlayan ekip oldu. Paulo Sousa’nın öğrencileri, ilk pozisyonuna yedinci dakikada Mateusz Klich ile girdi. Klich’in ceza sahası dışından çektiği sert şut, üst direğe çarparak oyun alanını terk etti. Polonya’nın karşılaşmaya hızlı başlamasına rağmen ilk golü bulan ekip İspanya oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Gerard Moreno, meşin yuvarlağı uygun pozisyondaki Alvaro Morata’ya çevirdi. İsveç maçında kaçırdığı pozisyonlar yüzünden ıslıklanan Morata takım arkadaşının bu ikramını geri çevirmeyerek 25. dakikada skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. Polonya, yediği bu golün ardından toparlanmayı başardı. Jordi Alba’nın büyük hatası sonucu topu kazanan Karol Swiderski, uzak mesafeden kaleyi yokladı fakat meşin yuvarlak direkten döndü. Robert Lewandowski ise direkten dönen topu, İspanya kalecisi Unai Simon’a nişanladı. Lewandowski’nin kaçırdığı bu pozisyon ile rahat bir nefes alan İspanya, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Soyunma odasına 1-0 geride giden Polonya, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başladı ve ilk yarının aksine bu sefer aradığı golü buldu. Sağ kanattan gelişen kırmızı-beyazlı ekibin atağında Kamil Jozwiak, ceza sahası içerisindeki Robert Lewandowski’ye güzel bir orta açtı. Zor pozisyonda harika yükselen Lewandowski ise kafa vuruşunu yapmayı başararak skora dengeyi getiren golü kaydetti. Bayern Münih’in yıldızı, böylelikle turnuvadaki ilk golünü atmış oldu.

İspanya, kalesinde gördüğü bu golden yalnızca iki dakika sonra Jacub Moder’in ceza sahasında Gerard Moreno’yu düşürmesi ile penaltı kazandı. Ancak Moreno, kazanılan penaltı atışında topu direğe nişanladı. Morata ise direkten dönen topu dışarıya göndererek taraftarlarını üzdü. İspanyol forvet, 65. dakikada da kaleci Wojciech Szczesny’yi geçemedi. Kalan sürede gol olmayınca büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, 1-1’lik eşitlik ile sonuçlandı. EURO 2020’deki ilk puanını alan Polonya, grubundaki son maçında 23 Haziran Çarşamba günü İsveç ile karşılaşacak. Turnuvaya iki beraberlik ile başlayan İspanya ise aynı gün Slovakya karşısına çıkacak.

İspanya-Polonya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Polonyalı Kacper Kozlowski, 17 yıl 246 gün ile şampiyona tarihinde forma giyen en genç futbolcu oldu:

İspanya’nın Barcelona takımında oynayan Jordi Alba, İspanya-Polonya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

E Grubu’nda ikinci hafta sonucunda oluşan puan durumu:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda gruplardaki üçüncü maçlar, bugün (20 Haziran) A Grubu’nda İsviçre-Türkiye ve İtalya-Galler karşılaşmaları ile başlayacak. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın sahne alacağı karşılaşma, Türkiye saati ile 19:00’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. İtalya-Galler maçı da Türkiye saati ile 19:00’da başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.