Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: İtalya’nın son 16 turundaki rakibi Avusturya oldu – Danimarka, zoru başararak turladı

EURO 2020, dün (21 Haziran) oynanan dört karşılaşma ile devam etti. B Grubu’ndaki ilk iki maçını kazanan Belçika, Finlandiya‘yı da Lukas Hradecky (kendi kalesine) ve Romelu Lukaku‘nun attığı goller ile 2-0 yenerek grubunu lider tamamladı. B Grubu’nun diğer maçında Rusya ile Danimarka karşılaştı. Rusya maçı öncesine kadar puan ile tanışamayan Danimarka, rakibini Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen ve Joakim Mahle’nin golleri 4-1 mağlup ederek grubunda ikinci sıraya yükseldi ve son 16 turunda Galler‘in rakibi oldu. C Grubu’nda ise Kuzey Makedonya-Hollanda ve Ukrayna-Avusturya karşılaşmaları oynandı. EURO 2020’ye ikide iki yaparak başlayan Portakallar, Goran Pandev’in Kuzey Makedonya formasına veda ettiği karşılaşmada rakibini Memphis Depay ve Georginio Wijnaldum’un (2) golleri ile 3-0 yendi. Avusturya, C Grubu’nun kaderini belirleyecek karşılaşmada Ukrayna engelini Christoph Baumgartner’in golü ile geçerek son 16 turunda İtalya‘nın rakibi oldu. EURO 2020 heyecanı, bugün (22 Haziran) oynanacak Çekya-İngiltere ve Hırvatistan-İskoçya karşılaşmaları ile devam edecek. 

Hollanda, grubunda rakip tanımadı

EURO 2020’de dünün (21 Haziran) ilk karşılaşmaları, C Grubu’nda yer alan Ukrayna ile Avusturya ve Kuzey Makedonya ile Hollanda arasında oynandı. İlk maçında Ukrayna’yı 3-2, ikinci maçında ise Avusturya’yı 2-0 yenen Hollanda, turnuvadaki üçüncü maçında Johan Cruijff Arena’da Kuzey Makedonya‘yı konuk etti. Kuzey Makedonya, Goran Pandev‘in 122. ve son kez milli takım formasını terlettiği karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Maçın henüz dokuzuncu dakikasında bir golü ofsayt gerekçesi ile iptal edilen Igor Angelovski‘nin öğrencileri, 21. dakikada ise Hollanda kalesinde büyük bir tehlike yarattı. Aleksandar Trajkovski’nin ceza sahası dışından çektiği sert şut, direkten oyun alanına geri döndü. Hollanda ise bu pozisyondan yalnızca bir dakika sonra öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi atağında Memphis Depay ve Donyell Malen, birbirleri ile paslaşarak atağı organize etti ve Barcelona’nın yeni transferi Depay, gol vuruşunu yapan isim oldu. Portakallar, bu golün beş dakika sonrasında Malen ile gole yaklaştı. Ancak Kuzey Makedonya’nın 27 yaşındaki kalecisi Stole Dimitrievski, Malen’in şutunda gole izin vermedi. Ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı başardı.

Soyunma odasına 1-0 önde giren Hollanda, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 51. dakikada De Ligt’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak, Ivan Trickovski tarafından çizgiden çıkarıldı. Portakallar, bu pozisyonun hemen ardından ise skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın yıldızlarından Memphis Depay’ın ceza sahasının solundan kale içerisine çevirdiği topta Georginio Wijnaldum, kariyerinin en kolay gollerinden birini attı. Wijnaldum, bu golünün ardından 58. dakikada bir kez daha sahne aldı. Depay’ın şutunda kaleci Dimitrievski’den seken topu iyi takip eden Paris Saint-Germain’in yeni yıldızı kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü kaydetti. Ataklarına hız kesmeden devam eden ev sahibi, dakikalar 67’yi gösterdiğinde önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. De Jong’un pasında top ile buluşan Wout Weghorst’un sert şutu, üst direğe çarpıp dışarı gitti. Karşılaşmayı üstün bir oyun ile 3-0 kazanan Hollanda, grubunu zirvede tamamlayarak üst tura yükseldi. Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden Kuzey Makedonya ise turnuvayı puan alamadan noktaladı.

Kuzey Makedonya-Hollanda karşılaşmasının özet görüntüleri:

37 yaşındaki Goran Pandev, 122 kez terlettiği Kuzey Makedonya formasına veda etti:

Fransa’nın Paris Saint-Germain takımına transfer olan Georginio Wijnaldum, Kuzey Makedonya-Hollanda karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Avusturya, tarihinde ilk kez son 16 turuna yükseldi

Ukrayna ile Avusturya, grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselme açısından büyük öneme sahip karşılaşmada Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Arena Naționala’da kozlarını paylaştı. Avusturya, ilk bölümü dengede geçen mücadelenin 21. dakikasında attığı gol ile öne geçmeyi başardı. David Alaba‘nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda meşin yuvarlağa doğru iyi hareketlenen Christoph Baumgartner, altıpas önünde vuruşunu gerçekleştirerek skoru 1-0’a getirdi. Yediği golün ardından rakip kalede etkili olmak isteyen Ukrayna, mücadeledeki ilk net gol pozisyonunu 29. dakikada buldu. Ancak Avusturya’nın tecrübeli kalecisi Daniel Bachmann, Mykola Shaparenko’nun sert şutunda gole izin vermedi. Soyunma odasına iki fark ile üstün gitmeyi arzulayan Franco Foda‘nın öğrencileri ise 37. dakikada önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Ukraynalı kaleci Georgiy Bushchan, ceza alanının sol çaprazında top ile buluşan Konrad Laimer’in harika şutunda kalesini gole kapamayı başardı. İlk yarının son bölümünde Marko Arnautovic ile iki net gol fırsatından daha yararlanamayan Avusturya, ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamlamakla yetindi.

Ukrayna, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısına da tutuk başladı ve ilk önemli pozisyonunu 61. dakikada bulabildi. Viktor Tsygankov, Ukrayna adına tehlikeli bölgede kazanılan duran topu kullanan isim oldu. Tsygankov’un ceza sahasına açtığı sert ortada meşin yuvarlak Avusturyalı Stefan Lainer’e çarptı ve kaleci Daniel Bachmann‘ı zor durumda bıraktı. Ancak Bachmann, zor pozisyonda olmasına rağmen topu son anda kornere çelmeyi başardı. Avusturya ise karşılaşmanın kalan bölümünde oyunu soğutarak rakibini kalesinden uzak tuttu. Maç boyu kötü bir görüntü çizen Andriy Shevchenko‘nun öğrencileri ise 87. dakikada Roman Yaremchuk’un kaçırdığı pozisyonun ardından kaderine boyun eğdi. Grubun geleceği açısından büyük önem taşıyan karşılaşmayı 1-0 kazanan Avusturya, tarihinde ilk kez son 16 turuna yükseldi ve İtalya’nın rakibi oldu. Grubunu üç puan toplayarak üçüncü sırada tamamlayan Ukrayna ise EURO 2020’ye devam edebilmek için diğer maçlarda alınacak sonuçlarını bekleyecek.

Ukrayna-Avusturya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Almanya’nın Hoffenheim takımında oynayan Florian Grillitsch, Ukrayna-Avusturya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez son 16 turuna yükselen Avusturya, karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşadı:

C Grubu’nda son karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

Belçika, yoluna kayıpsız devam ediyor

EURO 2020‘de heyecan, Finlandiya-Belçika ve Rusya-Danimarka karşılaşmaları ile devam etti. B Grubu’nda çıktığı ilk iki karşılaşmayı kazanarak son 16 turuna yükselmeyi garantileyen Belçika, grubundaki son maçında Finlandiya karşısına çıktı. Kırmızı Şeytanlar, Finlandiya’nın gruptan çıkabilmesi için büyük önem taşıyan bu mücadeleye hızlı başlayan ekip oldu. Ancak Belçika, maçın ilk bölümünde Romelu Lukaku ve Kevin De Bruyne ile yakaladığı iki gol pozisyonundan yararlanmayı başaramadı. Roberto Martinez‘in öğrencileri, ilk yarıdaki en net pozisyonunu ise 42. dakikada yakaladı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan 19 yaşındaki Jeremy Doku’nun uzak direğe yaptığı vuruşu, Finli kaleci Lukas Hradecky kurtardı. Öte yandan ilk 45 dakikalık bölümde kötü bir görüntü çizen Finlandiya, soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile giderek ikinci yarı için umutlarını canlı tutmayı başardı.

Belçika karşısında alınabilecek bir puan ile gruptan çıkmayı garantileyecek Finlandiya, mücadelenin ikinci yarısına oldukça kötü başladı. Nacer Chadli, Romelu Lukaku ve Eden Hazard’ın başrolünü paylaştığı pozisyonlarda kalesinde tehlikeler yaşayan Finlandiya, dakikalar 65’i gösterdiğinde meşin yuvarlağı ağlarında gördü fakat De Bruyne’nin pasına hareketlenen Lukaku’nun pozisyonunda VAR tarafından ofsayt tespit edildi. Ancak Belçika’nın durmaya hiç niyeti yoktu. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Thomas Vermaelen‘in kafa vuruşu üst direkten döndü. Ancak direkten dönen bu top, karşılaşmanın yıldız isimlerinden Finli kaleci Lukas Hradecky’ye çarparak ağlara giderken Kırmızı Şeytanlar’ı 1-0 öne geçirdi. Finlandiya, Hradecky’nin yaşadığı bu talihsiz pozisyonun ardından iyice oyundan düştü. Rakibi karşısında oldukça rahat bir görüntü sergileyen Belçika’da ise skoru belirleyen golü Romelu Lukaku kaydetti. De Bruyne’nin pasında penaltı noktası üzerinde top ile buluşan yıldız futbolcu, dönerek vuruşunu gerçekleştirdi ve turnuvadaki üçüncü golünü attı. Finlandiya’yı 2-0 mağlup eden Roberto Martinez’in öğrencileri, böylelikle grubunu dokuz puan toplayarak zirvede tamamlamış oldu. Belçika’ya 2-0 mağlup olan Finlandiya ise EURO 2020’deki geleceği için diğer maçların skorlarını beklemeye koyuldu.

Finlandiya-Belçika karşılaşmasının özet görüntüleri:

Finlandiya ağlarını sarsarak turnuvadaki üçüncü golünü atan Romelu Lukaku, aynı zamanda Belçika forması ile 96. maçında 63 golünü kaydetti:

İngiltere’nin Manchester City takımında oynayan Kevin De Bruyne, Finlandiya-Belçika karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Danimarka, EURO 2020’ye ”devam” dedi

B Grubu’nda henüz puan ile tanışamayan Danimarka, grubundaki son maçında üç puanı bulunan Rusya ile kozlarını paylaştı. Başkenti Kopenhag’da bulunan 42 bin 305 seyirci kapasitesine sahip Parken Stadyumu’nda rakibini konuk eden Danimarka, kalesinde ilk net gol pozisyonunu veren ekip oldu. Ancak Aleksandr Golovin, uygun pozisyonda olmasına rağmen tecrübeli kaleci Kasper Schmeichel‘ı geçemedi. Dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü eline alan ev sahibi, 29. dakikada Pierre-Emile Höjbjerg’in sert şutunda gole çok yaklaştı fakat meşin yuvarlak, az fark ile dışarıya gitti. Danimarka, bu pozisyondan yalnızca dokuz dakika sonra ise aradığı golü buldu. Mücadelenin yıldızlarından Höjbjerg’in pasında top ile buluşan Mikkel Damsgaard, ceza sahası dışından mükemmel bir şuta imza atarak takımını öne geçirdi. Danimarka, Damsgaard’ın bu harika golü ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Soyunma odasına 1-0 geride giden Rusya, mücadelenin ikinci yarısına akıl almaz bir hata ile başladı. Rusya’nın 27 yaşındaki orta sahası Roman Zobnin’in geri pasında top, kaleci Matvei Safonov’un uzağında kaldı. Zobnin’in bu büyük hatasını değerlendiren Yussuf Poulsen ise skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. Stanislav Cherchesov‘un öğrencileri, dakikalar 70’i gösterdiğinde maçta tutunabilmek adına önemli bir şans yakaladı. Rusya atağında Jannik Vestergaard’ın müdahelesi ile ceza sahasında yerde kalan Aleksandr Sobolev, takımına penaltı kazandırdı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Artem Dzyuba ise meşin yuvarlağı ağlar ile buluşturdu. Ancak Dzyuba’nın golü ile maça yeniden ortak olan Rusya, kısa süre içerisinde rakibine teslim olmaktan kurtulamadı. Rakip kaleyi adeta abluka altına alan Danimarka, önce Andreas Christensen‘in kafa vuruşu ile gole çok yaklaştı. Pozisyonun devamında ise Rusya ceza alanında büyük bir karambol yaşandı. Yaşanan bu karambolde Matvei Safonov, iki önemli kurtarışa imza attı fakat Christensen’in ceza sahası dışından çektiği sert şutu kurtarmayı başaramadı. Chelsea’de forma giyen Christensen’in harika golü ile skoru 3-1’e getiren Danimarka, dakikalar 82’yi gösterdiğinde rakip fileleri bir kez daha sarstı. Hızlı gelişen ev sahibi atağında ceza sahasına top ile sokulan Joakim Mahle, şık bir gol vuruşuna imza atarak maçın skorunu belirledi. EURO 2020’ye devam edebilmek için büyük önem taşıyan karşılaşmayı 4-1 kazanan Danimarka, böylelikle grubunu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turunda Galler‘in rakibi oldu.

Rusya-Danimarka karşılaşmasının özet görüntüleri:

Danimarkalı futbolcular Mikkel Damsgaard ve Andreas Christensen’in Rusya ağlarına attığı birbirinden güzel iki gol:

İngiltere’nin Chelsea takımında oynayan Andreas Christensen, Rusya-Danimarka karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

B Grubu’nda son karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

İtalya-Avusturya ve Danimarka-Galler eşleşmelerinin belli olduğu EURO 2020’de son 16 turuna yükselmeyi garantileyen ülkeler şöyle:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplardaki üçüncü maçlar, bugün (22 Haziran) D Grubu’nda Hırvatistan-İskoçya ve Çekya-İngiltere karşılaşmaları ile devam edecek. Mücadeleler, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

D Grubu’nda son maçlar öncesi puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.