Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’da çalışan müzisyenler, müzik ile ilgili saat kısıtlamasına tepkili: “Alınan karar ideolojik, koronavirüsü bahane ederek sanatı ve gece hayatını bitirmeye çalışıyorlar”

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler 1 Temmuz’dan itibaren tümüyle kaldırıldı. Müzik ile ilgili saat sınırlaması ise gece 24.00’e çekildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müzik kısıtlamasını, “Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur” diyerek savundu. Erdoğan’ın tepki çeken sözleri sosyal medyada, “#KusuraBakıyoruz” etiketi ile gündem oldu. Eğlence sektörü çalışanları bu süreçte, en çok yok sayılan meslek grubu olduklarını düşünüyor. Antalya’da turizm ile doğrudan ilişkili olan eğlence sektörü, müzik kısıtlaması nedeniyle gece yarısından sonra aktif olamayacak. Antalya’da DJ’lik yapan Nargiza Kaziyeva, müzisyen Hakan Erken ve Tolga Kaya ile müzik kısıtlaması hakkında konuştuk.

Antalya’da DJ’lik yapan Nargiza Kaziyeva, “Benim çalışma saatlerim gece yarısından sonra başlıyor. Alınan karar ideolojik bir karar. Koronavirüsü bahane ederek sanatı, gece hayatını bitirmeye çalışıyorlar” dedi.

Geçimini sağlamak için başka bir sektörde daha çalıştığını belirten Kaziyeva, “Belli bir yaşam tarzını hedef alıyorlar. Koronavirüs sebebiyle tüm sanatçılar işlerini yapamaz hale geldi. Ben geçimimi sürdürmek için sevmediğim bir işte çalışıyorum” diye konuştu.

“Alınan kararın koronavirüs ile ilgisi yok”

Müzisyen Hakan Erken de kısıtlamaların yasalara aykırı olduğunu söyledi. Erken, şöyle konuştu: “Müzikli mekanların gece 03.00’e kadar ruhsatı var. Alınan bu kararın koronavirüs ile ilgisi yok. Gece 12.00’ye kadar virüs bulaşmıyor da 12.00’den sonra mı bulaşıyor? Ruhsatı 03.00 olan mekanları 24.00’te kapatmak kazanılmış hakka müdahaledir, yaşam tarzına müdahaledir.”

“Maddi yardımlardan sanatçılar faydalanamadı”

Otellerde ve mekanlarda çalışan müzisyen Tolga Kaya da kararın, koronavirüs ile mücadeleyi yansıtmadığını, politik olduğunu dile getirdi. Kaya, “Koronavirüs salgınının ilk günlerinden itibaren sanatçılar mağdur edildi. 102 müzisyen geçim sıkıntısı sebebiyle hayatına son verdi. Yapılan maddi yardımlardan sanatçıların çoğu faydalanamadı. Bu karar, belli bir meslek grubunu hedef alan karardır. Eğlence sektörü genel olarak 21.00 ile gece 03.00 arası çalışıyor. Bu süreyi yarı yarıya kısaltırsanız bizim kazancımız da yarıya düşüyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.