Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (74)- Av. Hüseyin Ali Kudret: “Kadınlar ve LGBTİ+’lar, İstanbul Sözleşmesi eylemlerinde barikatların bize değil katillere karşı kurulması gerektiğini bir kez daha vurguladı”

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu Av. Hüseyin Ali Kudret‘ti. Kudret ile Onur Yürüyüşlerini, İstanbul Sözleşmesi eylemlerini ve buralardaki polis müdahalesini, Beyoğlu’ndaki Bayram ve Küçük Bayram sokaklarında trans kadınların yaşadığı evlerin mühürlenmesini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu  / Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

İstanbul’da yaşayan Alman müzisyen Liana Georgi, 19. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde, polislerin önünde “Aşk burada, umut burada” diyerek yürümüştü. Georgi’nin yürüyüşü sosyal medyada yüz binlerce kez izlendi ve paylaşıldı. Georgi, o gün neler yaşandığını Medyascope’a anlattı. 

Türkiye, 1 Temmuz Perşembe günü resmi olarak, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Kadınlar ve LGBTİ+’lar, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla perşembe günü İstanbul – Taksim Tünel’de toplandı.

İstanbul Beyoğlu’nda trans kadınların yoğunlukta yaşadığı Bayram ve Küçük Bayram sokaklarındaki üç ev, 28 Haziran’da polis tarafından mühürlendi

A Milli Takım ve Galatasaray’ın futbolcusu Taylan Antalyalı, 27 Haziran Pazar günü, Instagram’ın “hikayeler” özelliğini kullanarak LGBTİ+ Onur Haftası’nı destekleyen ve üzerinde gökkuşağı renkleriyle “Gururla destekliyorum” yazan bir tişört giydiği fotoğrafını paylaştı. Genç futbolcunun bu paylaşımı bazı kesimler tarafından eleştirilirken, Galatasaray Spor Kulübü Antalyalı’yı sahiplendi.

 19. İstanbul Onur Yürüyüşü için bir araya gelen binlerce kadın ve LGBTİ+, polis müdahalesiyle karşılaştı, 47 kişi darp edilerek gözaltına alındı

Eskişehir Birinci Onur Yürüyüşü 30 Haziran’da polisin tüm engelleme ve müdahalelerine rağmen Porsuk Bulvarı’nda yapıldı. Yürüyüşten yaklaşık iki buçuk saat önce polisler insanları gözaltına almaya başladı, gözaltı gerekçeleri ise “gökkuşağı desenli gömlek, ‘garip görünmek’  yeşil ve mavi saç”tı. Haberin tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.