Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbol, Lionel Messi’ye olan borcunu ödedi: 2021 COPA America’da şampiyon Arjantin oldu

14 Haziran Pazartesi günü başlayan 2021 COPA America, bugün (11 Temmuz) Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki efsanevi Maracana Stadyumu’nda oynanan Brezilya-Arjantin finali ile sona erdi. Arjantin, 22. dakikada Angel Di Maria‘nın attığı gol ile Brezilya’yı 1-0 yenerek, 28 yıl aradan sonra COPA America’da mutlu sona ulaştı. Dünya futbol tarihinin en önemli isimlerinden Lionel Messi, böylece milli forma ile ilk kupasını kazandı.  

Lionel Messi’li Arjantin, 28 yıl aradan sonra mutlu sona ulaştı

2021 COPA America’da Arjantin-Brezilya finali, bugün Türkiye saati ile 03.00’te oynandı. Uruguay Futbol Federasyonu’ndan Esteban Ostojich‘in yönettiği mücadeleye Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki tarihi Maracana Stadyumu ev sahipliği yaptı. Dünya futbolunun iki devini karşı karşıya getiren final müsabakasının ilk dakikalarına fauller damga vurdu. Birbirlerine sert müdahalelerde bulunan futbolcular, ilk 20 dakikalık bölüme 14 faul sığdırdı. Oldukça durağan geçen dev finalin 22. dakikasında ise sahneye Angel Di Maria çıktı. Rodrigo De Paul’un orta sahanın gerisinden gönderdiği nefis pasa hareketlenen Di Maria, meşin yuvarlağı Brezilya kalecisi Ederson‘un üstünden ağlara göndererek takımını öne geçiren golü kaydetti. Brezilya karşısında öne geçmeyi başaran Tangocular, 20 ile 35. dakikalar arasında oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Arjantin’in golünü atan Di Maria, dakikalar 29’u gösterdiğinde bir kez daha rakip kaleyi yokladı fakat Brezilya savunması, yıldız futbolcuya bu sefer geçit vermedi. Tangocular, Lionel Messi ile de 31. dakikada gole çok yaklaştı. Ancak Messi’nin rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girmeden çektiği şut, Ederson’un kontrolünde az farkla dışarı çıktı. Brezilya karşısında ilk yarıda üstün bir oyun ortaya koyan Arjantin, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Brezilya, ikinci 45 dakikalık bölüme hızlı başlayan ekip oldu. Sambacılar, mücadelenin 55. dakikasında Richarlison ile maçtaki en net gol pozisyonunu üretti. Neymar‘ın harika pasında Arjantin kalecisi Emiliano Martinez ile karşı karşıya kalan Richarlison, meşin yuvarlağı kaleciye nişanladı. İlerleyen dakikalarda Arjantin, Brezilya’nın ikinci yarıya hızlı başlangıcını kırmayı başardı ve uzun bir süre kalesinde pozisyona izin vermedi. Ancak Tite‘nin öğrencileri, 80. dakikadan itibaren tüm riskleri alarak rakip kaleyi abluka altına aldı. Brezilya, aradığı pozisyonu ise 87. dakikada Gabriel Barbosa ile buldu. Neymar’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak savunmadan sekip “Gabigol” lakaplı futbolcunun önünde kaldı. Ancak Barbosa’nın şutunda Emiliano Martinez, harika bir kurtarışa imza atarak yıldız isme gol şansı tanımadı. Arjantin ise bu dakikalarda hızlı hücumlar ile rakip kalede tehlike yaratmaya çalıştı. Hızlı gelişen Arjantin atağında Rodrigo De Paul, meşin yuvarlağı Lionel Messi ile buluşturdu. Ancak kaleci Ederson ile karşı karşıya kalan Messi, topu rakibine teslim etti. Tangocular, karşılaşmanın son dakikalarında oyunun temposunu düşürdü ve Brezilyalı futbolcuların pozisyon bulmasına izin vermedi. Arjantin, 22. dakikada Angel Di Maria’nın attığı gol ile Brezilya’yı 1-0 yenerek 28 yıl aradan sonra COPA America‘da mutlu sona ulaştı. Dünya futbol tarihinin en önemli isimlerinden Lionel Messi, böylece milli forma ile ilk kupasını kazandı.

Angel Di Maria’nın Arjantin’e 2021 COPA America şampiyonluğunu getiren golü:

Milli forma ile ilk kupasını kazanan Lionel Messi’nin karşılaşmanın bitiş düdüğünün hemen ardından yaşadığı duygusal anlar:

Arjantinli futbolcular, 2021 COPA America zaferini Lionel Messi’yi havaya atarak kutladı:

28 yıllık özlemine 2021 COPA America ile son veren Arjantin’de kaptan Lionel Messi, şampiyonluk kupasını böyle havaya kaldırdı:

https://twitter.com/CopaAmerica/status/1414048278975590407?s=20

Lionel Messi, karşılaşmanın ardından Barcelona’dan eski takım arkadaşı Neymar’ın yanına gitti ve yıldız futbolcuyu teselli etti:

Fransa’nın Paris Saint-Germain takımında forma giyen Angel Di Maria, Brezilya-Arjantin karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

 2021 COPA America’yı dört gol ve beş asist ile tamamlayan Lionel Messi, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi:

2021 COPA America’da mutlu sona ulaşan Arjantin’in turnuvada attığı goller:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.