Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (76): Yağmur Gönenç ile Boğaziçi Üniversitesi direnişi ve Melih Bulu’nun görevden alınması

Gökkuşağı Bülteni’nde bu hafta, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Yağmur Gönenç ile Boğaziçi direnişini ve atanan rektör Melih Bulu’nun görevden alınmasını, Özge Çakır Somlyai ile Avrupa Birliği Komisyonu’nun Macaristan hakkında LGBTİ+ haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yasal işlem başlatmasını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül / Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atadığı Prof. Dr. Melih Bulu’yu 15 Temmuz’da görevden aldı. Bulu, atamasını da görevden alınmasını da Resmi Gazete’den öğrendi. Vekâleten rektörlük koltuğuna atanan Naci İnci’nin ilk icraatı ise Boğaziçi direnişinin kilit isimlerinden öğretim görevlisi Can Candan’ın görevine son vermek oldu. 

Küratörlüğünü Diren Demir’in üstlendiği mücadelenin farklı alan ve bağlamlarını ele alan “Mücadelenin Estetiği” sergisi Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluştu. Diren Demir’le sergide LGBTİ+’ların mücadelesini ele alan eserleri konuştuk

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.