Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçililer rektörün görevden alınmasını kutladı: “Kayyum atamalarının bugünkü kurbanı Melih Bulu oldu”

Boğaziçi Üniversitesi’nde altı ayı aşkın süredir protesto edilen atanmış Rektör Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. Kararın ardından öğrenciler ve akademisyenler kampüste toplandı. Akademisyenler, aylardır yaptıkları gibi bugün de yine rektörlük binasına sırtlarını dönerek protestolarına devam etti. Öğrenciler, basına yaptıkları açıklamada, “OHAL KHK’larıyla başlayan kayyum atamalarının bugünkü kurbanı, iradesini saraya teslim eden Melih Bulu oldu” dedi.

Haber: Şükran Şençekiçer, Mehmet Yaşar Altundağ, Fazıl Alp Akiş, Sedat Elbasan

Akademisyenlerin rektörlüğe sırtlarını dönmelerinin ardından, kampüste öğrencilerin Sibel Can’ın “Padişah” isimli şarkısından uyarladığı “Kayyumşah” şarkısı çaldı. Öğrenciler ve akademisyenler şarkıya tempo tutarak eşlik etti.

Akademisyenler protestolarının ardından, eylemlerin altıncı ayında (3 Temmuz) öğrencileri darp ederek kampüsten çıkaran özel güvenlikçilere tepki gösterdi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin öğrencileri darp etmekle suçladığı bir güvenlik görevlisi kampüsü terk etti. Öğrenciler “İşkenceci güvenlik istemiyoruz” sloganı attı.

Öğrenciler, saat 17.00’de kampüs kapısı önünde basına açıklamada bulundu. Açıklamada, “OHAL KHK’larıyla başlayan kayyum atamalarının bugünkü kurbanı, iradesini saraya teslim eden Melih Bulu oldu” denildi.

Koronavirüs salgını gerekçesiyle kampüse girişleri aylardır yasak olan mezunların kampüse girmesinin serbest hale getirildiği, üniversite yönetimi tarafından e-postayla duyuruldu.

Bulu’nun görevinden alınmasının ardından kampüsteki festival havası gün boyu devam etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.